lauantai 6. helmikuuta 2021

Pelastuuko Kasvi?

 Jyrki Kasvi on huonossa kunnossa. Kasvin kastelut ovat unohtuneet ja selvästi kuivuudesta kärsivä Kasvi on menettänyt suurimman lehdistään. Kasville kerätään nyt rahaa lääkkeisiin. Kasvin lääkintä kallista. 

Virtsarakonsyöpää sairastavalla Kasvilla on ehkä mahdollisuus saada uutta lääkettä.

 https://www.is.fi/politiikka/art-2000007787877.html

Viikossa on tapahtunut paljon. Ihmiset ovat koonneet adresseja ja ilmoittaneet olevansa valmiita auttamaan ja tukemaan viime blogissa mainitsemani lupaavan uuden syöpälääkkeen,  enfortumabi vedotiini-ejfv:n (kauppanimi Padcev) hankkimisessa Yhdysvalloista. Sillä kun ei ole vielä myyntilupaa Euroopassa. 

Vasta nyt ymmärrän, mitä kiitollisuus oikeasti tarkoittaa.

Viikon kuluessa on selvinnyt muun muassa se, että Padcevin Euroopan edustaja valmistelee  myyntiluvan hankkimista myös Eurooppaan. Se vie kuitenkin nopeallakin aikataululla “muutaman kuukauden”. Se on minulle liian myöhäistä. 

Sekin on selvinnyt, että eräs yksityinen sairaala pystyy hankkimaan lääkettä omien yhteyksiensä kautta Suomeen jo nyt, mutta hoito maksaa alustavan arvion mukaan noin 20 000 euroa kuussa. Niin moni on kuitenkin ilmoittanut haluavansa auttaa minua, myös taloudellisesti, että uskalsin varata lääkäriajan.

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/jyrkikasvi/toivon-kipinoita/

Sinällään ei ole mikään ihme, että valtio ei maksa Padcevia. Rahat menevät lentokoneisiin. 40 miljardilla eurolla saisi saisi hankittu hoidon 2 000 000 kuukaudeksi. Toivottavasti on oikein laskettu kun nollia on niin paljon, että ne menevät sekaisin. 

https://www.wolframalpha.com/input/?i=40000000000%2F20000

Jostain luin, että Suomessa yhden laskennallisen vuoden lisä hinnaksi on ajateltu 20 000-40 000 euroa. Padcev maksaa kuukausessa sen verran. 

http://pharmwarthegame.blogspot.com/2019/12/fda-approves-padcev-enfortumab-vedotin.html

Jos Jyrki Kasvi elää vaikka 2 vuotta pidempään ja lääkitys on koko aika päällä niin lisävuoden hinnaksi tulee 12*20 000 euroa eli 240 000 euroa. Koko homma maksaisi 480 000 euroa ja silti Kasvi eläisi vain 2 vuotta enemmän. Tästä lisäajasta pitää vielä vähentää se mitä eläisi muuten. Muitakin kuluja Kasvista luultavasti tulisi. Jokainen voi laskea itse kuinka monta kännyä Nokian pitää myydä, että tuollainen kustannuserä saadaan maksettua. 

https://awesomecapital.blogspot.com/2020/09/seattle-geneticsastellas-padcev.html

Lääkkeellä on lisäksi sivuvaikutuksia ja hoidon teho ei ole kovinkaan varmaa. Amerikkalaisilla on taloudelliset syyt yliarvioida tehoja, että saavat enemmän rahaa. Ymmärrän kyllä täysin, että valtio ei halua tälläisiä lisämaksuja aikana jona Suomi muutenkin velkaantuu rajusti.

Jos yhdestä kännykästä jää Suomeen 20 centtiä niin euroon kännyjä täytyisi myydä 5 kappaletta eli yhden kuukautta varten pitäisi myydä 100 000 kännyä. Määrä on valtava.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti