sunnuntai 24. lokakuuta 2021

Eurooppalaisilla ei ole mitään erikoisoikeuksia

Jotkut kuvittelevat, että eurooppalaisilla maailmanmarkkinoilla jotain erikoisoikeusia. Esimerkiksi oikeus edulliseen energiaan. Maailmalla on paljon maita joka suunnassa ja kaikkialla kuluu energiaa.

https://www.euractiv.com/section/energy/news/energy-price-crunch-risks-derailing-un-climate-talks-iberdrola-warns/

Aikanaan Eurooppalaisilla oli siirtomaita ja kolonialismia. Nyt molemmat turvasatamat on menetetty. Rasismille ei enää ole entisenlaista oikeutusta. Kiinalaiset ja muut kykenevät hankkimaan markkinoilta energiaa ja he eivät kysele eurooppalaisilta mitään lupia. Tälläisessä maailmassa energian hinta luonnollisesti nousee, koska ostokykyisiä on paljon, paljon enemmän kuin aikaisemmin. Jos Venäjä siirtyisi markkinatalouteen; se tuskin kykenisi viemään energiaa ollenkaan, koska energia kuluisi kotimarkkinoilla ja vientiin ei riittäisi yhtään mitään. Venäjälle energian vienti on/oli mahdollista ainoastaan kommunistisissa oloissa. 

Olemme nyt siinä vaiheessa Kapitalismin kehitystä, että energian arvo tulee nousemaan rajusti, koska nykyteknologia vaatii valtavasti energiaa. Juuri tätä tarkoitetaan ns. riistoasteen kasvulla. Teknologia mahdollistaa laajamittaisen riistämisen. Kaiken energiaa kuluttavan hinta tulee nousemaan rajusti, mukaanlukien ruoka. Lisäksi ilmastonmuutoksen vastainen taistelu tulee viemään viimeisetkin roposet suomalaisten lompakoista.

En tiedä miksi ihmisille valehdellaan näistä asioista? Eivätkö poliitikot ja valtavirran taloustieteilijät ymmärrä näisä asioista mitään? Ilmeisesti eivät tai sitten he pelkäävät totuutta.

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/jounisnellman/yhtenaisen-venajan-sergei-markovilta-tarjous-suomelle-tiedossa-kolossaaliset-tulot/

2 kommenttia:

  1. Niin, eurooppalaisilla on rasitteena vielä humanismi ja myös heikommista huolehtimisen eetos - mitä näillä biznes-orientoituneilla ei juurikaan ole. Antaa heidän kohkata paskaseen loppuunsa - siis todennäköisesti laajamittaiseen sotaan asti. Tervemenoa!

    VastaaPoista
  2. Kyllä euroopan ulkopuolellakin ihmisistä pidetään huolta. Aikanaan Kiina oli maailman suurin talous ja se palaa siihen asemaan väistämättä. Ei sille voi mitään.

    VastaaPoista