keskiviikko 21. syyskuuta 2022

Suomi sodassa Neuvostoliittoa vastaan

Suomen johtajat ovat nyt saaneet aikaiseksi, että Suomi on sodassa Neuvostoliittoa (eli Venäjää) vastaan.

– Nousee kysymys, onko se bluffia vai ei. Tuntien Putinin ajattelua hän ei ole tappion myöntäjä. Se tekee tästä arvaamattoman tilanteen. Silti en usko, että ydinaseisiin päädytään, Niinistö sanoi.

Niinistö huomautti, että Venäjällä on muutakin järeää aseistusta kuin ydinaseita, kuten kemiallisia aseita, joita se ei ole vielä Ukrainassa käyttänyt, ja joita se voi nyt tilanteen eskaloiduttua käyttää.

Myös Putinin retoriikka on koventunut.

– Putin puhui sodasta länttä vastaan, mikä on laajennus aiempaan. Me olemme osa länttä ja nyt pitää lännessä pohtia, miten tähän vastataan.

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/suora-lahetys-klo-16-miten-presidentti-sauli-niinisto-kommentoi-venajan-liikekannallepanoa/8518068#gs.d4jxyi 

Jotenkin tulee mieleen, että kannattaako Suomen lähteä Lännen Sota Liittouman kyytiin? Suomen kaltaiselle pienelle maalle sota voi olla kohtalokas. Kyllä Yhdysvallat aina jollain keinolla selviää, sillä on iso pinta-ala eli isotkin ydiniskut ovat vielä hallittavissa, mutta pienelle Suomelle ydiniskut voivat olla kohtalokkaita. Suomen kuuluminen ns. Länteen on kyllä hyvin moniongelmaista. Jos olisimme pysyneet NATOn ulkopuolella niin mitään ongelmia ei luultavasti olisi vaan voisimme naureskella muiden ongelmille. Nyt tuollainen naureskelu ja huumorin vääntäminen ei enää onnistu. 

Suomalainen sotilas laitetaan sellaiseen tilanteeseen missä ei olla oltu sitten toisen maailmansodan (WW2). Onko nyt edessö kakkosrähinän jatko-osa? No, ainakaan Hollywood saa tehtyä siitä hyviä elokuvia. Pitkään aikaan on menoa ja meininkiä luvassa.

Näistä asioista on tullut kirjoitettua ja kirjoituksia vapaasti lukea Natonallassa. Kirjoitin juuri tästä, että NATOssa Suomi voi ajautua sotaan ilman omaa intressiä. Tuskin monikaan suomalainen haluaisi sotia Ukrainan rinnalla. Sotiminen on aina rankkaa ja erityisen rankkaa se on suurvaltaa vastaan. 

Ilkka Vakkuri sanoo suoraan valmistautuvansa kutsuun taistelukentälle. Siellä rintamalla on sitten mukava kivassa porukassa pelata korttia ja naureskella Suomen herrojen toilailuille (lue Niinistö). Urho Kekkosen viisaudet on unohdettu. Kekkonen viisastelee alimmassa videossa, siitä voisi Sauli Niinistö ottaa oppia. En tiedä kannattaako teoreettisten Länsi arvojen takia tapattaa oma kansa pois. No, onneksi uutta väkeä saadaan sitten Afrikasta ja väestönvaihto toteutuu lopullisesti. Ehkä Afrikkalaisilla on enemmän järkeä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti