tiistai 29. marraskuuta 2022

TP Niinistö aikoo tosissaan lähteä sotimaan Venäjää vastaan

PAKKASTA oli muutama aste. Huurteinen korpimetsä loisti hopeisena, kuin sokeri­kuorrutettuna. Metsä oli marraskuisen hämärä, mutta nurmeslainen luonto näytti parastaan.

Kapteeni Juha Valkovirta selosti ylipäällikölle harjoituksen yleistilannetta kolmannen komppanian osalta.

”Tämä joukkue on perustettu johtajien osalta perjantaina Kajaanissa, ja yksikön miehistö aloitti Kontio-harjoituksen perjantaina”, Valkovirta kertoi.

”Maanantaina tehtiin puolustus- ja viivytysvalmisteluja. Nyt valmistaudutaan taisteluun tehtävällä kuluttaa ja hidastaa vihollista sekä viivyttää tämän päivän aikana. Sen jälkeen irtaudutaan valmistautumaan hyökkäystehtävään loppuviikon aikana.”

https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000009226821.html 

Tähän asti olen ajatellut, että TP Niinistö on sen verran älykäs, ettei lähde Venäjälle sotimaan mutta ilmeisesti olen ollut väärässä. Valmisteleeko Puolustusvoimat todellakin sotilasoperaatiota Venäjää vastaan. Tällainen kuulostaa kovin älyttömältä ja tähän asti olen uskonut, että puheet ovat vain leukojen louskuttamista mutta ilmeisesti tilanne on se, että valtioeliitti todellakin uskoo sotaan. 

http://natonalla.blogspot.com/2022/11/biden-wooed-finnish-president-sauli.html

Niinistön puheista voi päätellä, että TP oikeasti uskoo sotaan, ei ne mikroilmeet ja muut valehtele. Presidentti Niinistö tosissaan uskoo sotaan Venäjää vastaan. Tähän asti olen ajatellut etteivät asiat ole näin huonosti vaan kyse on lähinnä retoriikasta ja leukojen louskuttamisesta mutta näin ei ilmeisesti ole. Sotaa valmistellaan tosissaan eikä leikillä. 

Putinin kannattaisi ottaa kehityskulut tosissaan eikä jättäää Pietarin (Leningradin) puolustusta hunningolle. Ilmeisesti nyt on tosi kyseessä. Ei enää puhuta pelkästään teoreettisella tasolla. Taitaa todellakin olla tosi kyseessä. No, sotia on aina ollut ja tulee aina olemaan

Sotahan on aina iso katastrofi väistämättä, etenkin suurvaltaa vastaan. Sodassa on aina hyvätkin puolensa, mutta pääasiassahan siinä ei oikein mitään hyvää ole. Sodat on tehty sodittaviksi ja rauhan aikaa onkin jo ollut poikkeuksellisen pitkään eli siinä mielessä sotaa on jo odoteltu kauan.

”SOTA VAI RAUHA SUOMELLE?

Paavo Väyrysen uuden teoksen nimi on sama kuin J.V. Snellmanin vuonna 1863 ilmestyneen kirjoituksen.

Kirjan työnimi oli ”Suomen salattu tie uusiin sotiin”.

Teoksessa kerrotaan, kuinka olemme viime vuosina olleet mukana ennalta kirjoitetussa ja taitavasti ohjatussa näytelmässä, joka on vienyt Suomen osapuoleksi Ukrainan sotaan ja hakemaan jäsenyyttä sotilasliitto Natossa.

Näytelmän juonta on kehitelty vuosien, jopa vuosikymmenten, kuluessa.

Tämä toiminta on ollut suurimmaksi osaksi avointa.

https://anttiliikkanen.wordpress.com/2022/11/29/ruton-ja-koleran-valissa/

http://jpoli.blogspot.com/2022/11/julma-sota-edessa.html

Itse en näe sotaa kovinkaan järkevänä tapana hoitaa asioita. Sodan kustannukset ja riskit ovat huomattavia. Rauhan aikana huudetaan jo muutamasta miljoonasta. En tiedä onko kukaan laskenut sodan kustannuksia mutta sotiminen on varsin kallista, kustannukset lienevät hyvin korkeat. Tunti sotaa maksaa valtavasti. Ihmisten kuolemista en nyt viitsisi kauheasti välittää mutta kustannukset luonnolle ja muulle elonkehälle ovat valtavat. Elokapinanuorten kannattaisi mieluummin vastustaa sotaa kuin ilmastonmuutosta. Ilmastonmuutoksen vastustaminen tuntuu kovin järjettömältä kun samalla valmistellaan suursotaa. Ilmasto ihmisten kannattaisi miettiä mitä kannattaa vastustaa.

Ilmeisesti Länsimaiden riistokyky on heikentynyt arvioitua enemmän ja sitä yritetään nyt sitten parantaa kaikin mahdollisin keinoin. Kyllähän minä sen teoreettisella tasolla näin ettei tällaista riistokyvyn laskua tulla hyväksymään vaan sitä yritetään korjata kaikin mahdollisin keinoin ja tämä on kyllä tietysti loogista ja järkevää muttei kuitenkaan viisasta. 

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/aarno-vehvilainen/suomea-ei-saa-vieda-natoon-kuin-sikaa-sakissa-tilanne-10-11-2022/

https://www.paavovayrynen.fi/2022/11/23/nato-sopimuksesta-on-jarjestettava-kansanaanestys/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti