lauantai 28. tammikuuta 2023

Kiinan kehitys teknologia mahdiksi

Kiinasta on pikkuhiljaa tulossa todellinen teknologia mahti. Sillä ei ole rajoituksena ns. porvarillista  moraalia joka niin heikentää Länttä. Lännessä huudetaa heti etiikasta ja moraalista, tällaista porvarillista hapatusta ei Kiinassa hyväksytä. Kiinalaiset ovat päättäväisiä ja mitään pelkäämättömiä. He eivät tunne sanaa pelko. 

Erityisesti teknologian saralla kiinalaiset ovat edistyneet valtavasti. He pystyvät jo luomaan monenlaisia huippu teknologisia laitteita. Erityisesti he kokevat, että mikroprosessorit ovat tärkeitä heidän tulevaisuutensa turvaamiseksi. Yhdysvallat pyrkii sabotoimaan Kiinan yritykset kehittää riippumaton kyvykkyys luoda prosessoreita. Kiinalaiset eivät tule hyväksymään tällaista sabotointia vaan se nimenomaan kannustaa heitä yrittämään entistä enemmän. Kiinalla on jo kyky luoda prosessoreita vaikka he eivät vielä kykene ihan kaikista kehittyneimpiä prosessoreja tekemään. 

Suomen etu on pitkälti Kiinan. Suomessa ei näitä huippu teknologisia laitteita kyetä valmistamaan eli jos niiden saatavuus Kiinasta paranee, niin sillä ei ole suomalaiseen tuotantoon mitään vaikutusta, koska ostamme kaiken ulkomailta. Loogisesti ajatellen siis Kiinan menestyksellä ei ole mitään negatiivista vaikutusta Suomeen vaan päinvastoin. Elektroniikan parempi saatavuus on suomalaisten etu. Nyt maksamme Amerikalle monopolihintoja monista laitteista. Vapaa markkinahinta on oleellisesti nykyhintoja alhaisempi. Monissa tuotteissa kilpailtujen markkinoiden hinta on hyvin alhainen vaikka ne ovatkin huipputeknologiaa. Otetaan esimerkiksi tulostimet, joissa kiinalainen Pantum tekee hyvin alhaisella hinnalla laatutavaraa. 

Kiinan etu on pitkälti Suomen etu. Suomen ei tule hirttäytyä Länteen sillä voi olla, että Länsi ei yksinkertaisesti pärjää niin hyvin kuin joissain piireissä on ajateltu. 

Yhdysvallat on monessa mielessä mahtivaltio ja todennäköisesti pysyy sellaisena ainakin seuraavat 20 vuotta, mutta pidemmän päälle kaikki mahtivaltiot ovat romahtaneet ja korvautuneet uusilla mahtivaltioille. Katolinen kirkko lienee yksi pisimpään vaikuttaneista mahtivaltioista mutta Kiinaa edeltäneet kiinalaiset ovat myös olleet mahtivaltioita. Tosin nimi ja hallitsija ovat aina vaihtuneet aika ajoin. Onko Yhdysvallat tulevaisuuden mahtivaltio? Yhdysvalloissa on sellaisia voimia, jotka eivät hyväksy teknologian kehitystä. Moni ns. uskovainen ei hyväksy tiettyjä teknologioita ja he pyrkivät sabotoimaan näiden kehitystä. Onko Yhdysvalloissa sellaisia voimia, jotka hyväksy esim. Superälyä? Ilmeisesti sellaisia voimia on Amerikassa. Kiinassa kommunistinen puolue takaa, että tällaiset voimat laitetaan työleirille kovaan työhön. Me JPolissa olemme avoimesti Supisteja ja kannatamme tällaisten voimien laittamista työleirille, kova työ puhdistaa ihmiset Superälyn vastaisista ajatuksista; uudelleen koulutus kannattaa aina. 

http://jpoli.blogspot.com/2023/01/suuret-tekoalysodat.html

http://jpoli.blogspot.com/2023/01/tekoalyn-ja-ihmisalyn-eroista.html

The Chinese microprocessor is taking the world by storm! Not only is it a powerful and efficient piece of technology, but its affordability makes it an attractive option for many. But what really sets this processor apart from the rest? Well, let's just say that if you're looking for something to power your next project or device - look no further than the Chinese microprocessor. It's like having a mini-supercomputer in your pocket! Plus, with its advanced capabilities and features, you can be sure that whatever task or application you have in mind will be handled quickly and efficiently. So don't wait any longer - get yourself a Chinese microprocessor today and see why everyone loves it so much!

https://you.com/search?q=how+to+write+well&fromSearchBar=true&tbm=youwrite 

https://pjarvinen.blogspot.com/2023/01/chatgpt-on-valehtelusta-huolimatta.html

Kävi Ukrainassa miten tahansa, Yhdysvallat on edelleen sitoutunut suunnitelmaansa heikentää Venäjää, jotta siitä ei tulisi hallitseva toimija lupaavilla Keski-Aasian markkinoilla. Tämä asenne selittää hybridisodan eskalaation monella rintamalla: angloamerikkalaiset ovat räjäyttäneet Nord Stream 2:n, ajaneet Euroopan vakavaan lamaan, sabotoineet globaalit toimitusketjut ja yrittäneet yllyttää Kiinaa hyökkäämään Taiwanin saarelle.

Nämä tapahtumat osoittavat, miten tärkeänä Yhdysvallat pitää etuoikeutettua asemaansa maailmanjärjestyksessä ja millaisia riskejä se on valmis ottamaan säilyttääkseen tämän aseman. Horjuva amerikkalaishegemoni on valmis tekemään mitä tahansa säilyttääkseen otteensa vallasta, mikä lisää sodan eskaloitumisen uhkaa ja synkistää myös talouden näkymiä.

https://markkusiira.com/2023/01/28/yhdysvallat-suvereenin-euroopan-esteena/

JAPANI ja Hollanti rajoittavat mikropiirien valmistuksessa tarvittavien koneiden vientiä Kiinaan, kertovat sanomalehti Financial Times ja uutistoimisto Bloomberg.

Molemmat valtiot saivat vientirajoituksista aikaan sopimuksen Yhdysvaltojen kanssa. Tavoitteena on vaikeuttaa Kiinan pyrkimyksiä valmistaa kehittyneitä aseita.

Financial Timesin ja Bloombergin uutiset perustuvat tietoihin, jotka on saatu useilta neuvotteluista perillä olevilta tahoilta.

LÄHTEIDEN mukaan sopimus saatiin aikaan perjantaina Yhdysvaltojen pääkaupungissa Washingtonissa. Kolme kuukautta sitten Yhdysvallat kielsi kotimaisia yrityksiään myymästä mikropiirien valmistuksessa tarvittavia koneita Kiinaan.

Valkoinen talo kieltäytyi kommentoimasta sopimuksesta hankittuja tietoja. Sopimus on merkittävä virstanpylväs Yhdysvaltojen pyrkimyksissä estää Kiinaa kehittämästä puolijohdeteollisuutta.

https://www.hs.fi/talous/art-2000009357280.html 

Ympäri maailmaa vehkeillään Kiinaa vastaan, mutta Kiinan ylpeä kansa ei anna periksi vaan kehittää aina vain parempia prosessoreita, he ovat todellisia Supisteja

https://www.ku.fi/artikkeli/4826822-kysymyksia-humanitaarisista-interventioista-kolonialismia-vai-oikeutettua-toimintaa-ja-miten-keskustelut-valladolidissa-vuosina-1550-1551-liittyvat-siihen

http://jpoli.blogspot.com/2023/01/mikroprosessori-monopoleista-eroon.html

Kuva 1. Kiina, StableDiffusion


Kuva 2. Kiinalaisia, StableDiffusion

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti