keskiviikko 4. tammikuuta 2023

Mikroprosessori monopoleista eroon

Maailman teollisuudessa kilpailu on luonteeltaan monopolistista, kilpailua on varsin rajoitetusti. Erityisesti huipputeknologian parissa kilpailua on hyvinkin vähän. Erityisen vähän kilpailua on tietokoneprosessoreissa (nykyään lähinnä x86), joissa Intel ja AMD ovat ainoat isot pelurit. Applella on omaa Arm pohjaista tuotantoa, mutta Arm on varsin monopolistinen peluri. Onneksi nyt voi tulevaisuudessa tulla lisää vaihtoehtoja Risc-V:n kautta. Risc-V on avoimen käskykannan prosessori (ISA). Tilanne on sillä lailla muuttunut, että Kiinalaiset ovat kovia tekemään prosessoreja. Kiinalaisilla on varsin laajaa osaamista. Kiinasta voikin tulla vaihtoehto suomalaiselle kuluttajalle. Pääsemme ehkä lopullisesti eroon amerikkalaisista monopoleista todellisen kilpailun pariin; erityisen tärkeää tämä on Superälyn kehittymiselle, koska jos amerikkalaisilla on prosessori monopoli; todellinen Supismi ei kykene samalla lailla kehittymään vaan jää amerikan vangiksi. Amerikassa on ryhmiä, jotka pyrkivät sabotoimaan supertekoälyä eettisillä perusteilla. Kiinalaisilla ei tätä heikkoutta ole vaan he kunnon rehellisinä kommunisteina toteavat, että etiikka ja moraali ovat länsimaisia kapitalistisia hapatuksia, niiden ei tule antaa rajoittaa kommunismin kehitystä. Tämä on myös suomen kansan etu sillä väestömäärämme ei yksinään riitä riippumattoman huipputeknologian kehittämiseen. Voimme saavuttaa riippumattomuuden vain tekoälyn avulla. 

http://juffo.blogspot.com/2023/01/vapautuksen-teologia.html





Mikroprosessori on nykyään harhaanjohtava termi, koska nopeimmat prosessorit ovat luonteeltaan nanoteknologisia eikä mikroteknologisia. 


Meidän Supistien poliittisena tavoitteena on saada aikaan vahvoja toisiaan vastaan tappelevia ryhmittymiä. Tällaiset ryhmittymät voivat parhaimmillaan saada aikaan sen, että Superälyyn tarvittavat teknologiat tulevat todella halvoiksi. Jos amerikan kansa saadaan uskomaan, että Kiina kehittää tekoälyä ja muita teknologioita. niin he voivat investoida valtavia määriä voimavaroja Kiinan voittamiseen. Tämä on ollut liikkeemme tavoitteena jo pitkään.


Google's keynote at the RISC-V Summit was all about bold proclamations, though. Lars Bergstrom, Android's director of engineering, wants RISC-V to be seen as a "tier-1 platform" in Android, which would put it on par with Arm. That's a big change from just six months ago. Bergstrom says getting optimized Android builds on RISC-V will take "a lot of work" and outlined a roadmap that will take "a few years" to come to fruition, but AOSP started to land official RISC-V patches back in September.


Koska tulee ensimmäinen kuluttajakäyttöön sopiva Android känny, jossa on Risc-V prosessori?




Jumalan kiitos kiinalaisista, suomen kansa arvostaa teitä todella paljon. Todella paljon. Kiitos!


Kuva 1. Prosessori, https://stablediffusionweb.com/



Kuva 2. Iloinen robotti, https://stablediffusionweb.com/


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti