tiistai 18. joulukuuta 2012

Tietoyhteiskunta ja kulttuurin murros

Intellektuellien (marxisti- ja sosialisti-intellektuellien, suom. huom.) keskuudessa on muodikasta halventaa ja tuomita amerikkalainen kulttuuri, ja kotimaiset kriitikkomme ovat äänekkäimpien valittajien joukossa. Mutta traditionaalisten intellektuellien merkitys kutistuu, ja kognitiivis-käytännöllinen eliitti korvaa heidät, sellaiset henkilöt kuin Bill Gates, Steven Spielberg, Madonna, tai meidän menestyneimmät poliitikkomme, henkilöt jotka tunnistavat tai luovat massojen tarpeita ja haluja, ja luovat ne uudelleen tarvittaessa. Nykyinen amerikkalainen kulttuuri on vahvempi kuin mikään muu kulttuuri historiassa, ja se tuhoaa eniten kilpailijakulttuureita. Jotkut, kuten itä-aasialaiset kulttuurit, selviytyvät ankarasta hyökkäyksestä sopeutumalla, mutta useimmat eivät. Amerikkalaisen kulttuurin nerous ja salainen ase on se olennainen asia, jota intellektuellit halveksivat; se on ensimmäinen aito massojen kulttuuri. Se painottaa mukavuutta, helppoutta ja sopivuutta - ja luo nautintoja massoille. Me olemme Karl Marxin unelma ja painajainen. ....
http://hiljaistapohdintaa.blogspot.fi/2012/12/liberaalin-eliitin-hybris.html

http://hiljaistapohdintaa.blogspot.fi/2012/12/poliittinen-korrektius.html

Tuskin Karl Marx olisi pettynyt Yhdysvaltoihin vaan hän olisi varsin tyytyväinen. Yhdysvallat on edennyt kapitalismin tiellä ennustetusti. Ei Karl Marx olisi kaivannut eurooppalaista aateliskulttuuria tai Paavin valtaa vaan hän olisi iloinnut amerikkalaisesta kapitalistisesta materialismista. Yhdysvallat on maailman kehittynein kapitalistinen yhteiskunta pääomamarkkinoineen ja kulttuureineen. Yhdysvallat on edennyt kapitalistisen materialismin tiellä pidemmälle kuin moni olisi edes osannut unelmoida.
http://jpoli.blogspot.fi/2012/12/amerikkalaiset-valvonnan-alla.html

Yhdysvallat on hylännyt perinteisen traditionalismin ja harva sitä kaipaa. Yhdysvallat on ainakin osittain päässyt hyvin pitkälle tietoyhteiskuntakehityksessä ja pitkälti pystynyt hylkäämään modernismin taakan ja pystynyt kehittymään ainakin osittain post-moderniksi kapitalismiksi. Uskon, että Karl Marx olisi varsin tyytyväinen Yhdysvaltojen menestykseen, koska Yhdysvallat on pitkälti kehittynyt kohti kapitalismin huippua ja se on samalla pystynyt hylkäämään monia niitä teollisen kapitalismin ongelmia ja kehittynyt monessa mielessä työväestön paratiisiksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti