torstai 9. toukokuuta 2013

Kulttuuri

Kulttuuri on hyvin monimutkainen yhteiskunnallinen ilmilö. Kulttuuria on teorisoitu monella tapaa yhteiskuntatutkimuksessa. Yleisessä kielenkäytössäkin käsitettä käytetään yleisesti ilman määrittelyä, joka pakottaa lukijan tulkitsemaan käytetyn kulttuurikäsitteen tekstistä.
http://dictionary.reference.com/browse/culture

Sanakirjamääritelmät eivät pitkälle auta kulttuurikäsitteen ymmärtämisessä. Kulttuuri on diskurssin käsitteenä sikäli monimuotoinen että sen määritelmä vaihtelee paljon puhujasta toiseen.

Paljon puhutaan monikulttuurisuudesta. Kulttuuri on kuitenkin jo itsessään kompleksikäsite ja mitään yksiselitteistä ihmisten harjoittamaa kulttuuria, joka olisi muuttumaton ja vakio edes paikallisesti tai ajallisesti ei ole juurikaan olemassa.

Monikulttuurisuuskäsite on siis jo lähtökohtaisesti järjetön, koska ei ole olemassa mitään kulttuuria ja siitä erillistä monikulttuuria. Yhteiskunta on väistämättä lukemattomien virtausten taistelukenttä. Itse näen, että yhteiskunnassa jatkuvasti taistellaan kulttuurin ja sen käsiteavaruuden määrittelystä. Osa taistelusta liittyy luokkasotaan ja osa on taistelua muuten vain.
http://jaskanpauhantaa.blogspot.fi/2013/05/kulttuurirasisti.html

Kulttuuri on käsitteenä todella kompleksinen ja ehkä liian monimutkainen käytettäväksi analyyttisesti.
http://sinenmaa.blogspot.fi/2013/05/suomi-on-monokulttuurinen-maa.html

Suomalaisen kannattaa ryhtyä monikulttuuriseksi, eli vaikka maanantaina ylistää Allahia ja tiistaina Buddhaa, keskiviikko meneekin sitten Jeesusta palvoessa, torstaina on Saatanaa täynnä ja perjantaina sitten Pedofiliaa Katolisten pappien opastamassa iltakoulussa. Lauantaina voi olla hyvää pataa ateistien kanssa ja sitten sunnuntaina Juutalaisena synagoogassa Jehovaa rukoillen.
http://kuinkakarlmarxtavataan.puheenvuoro.uusisuomi.fi/140009-monikulttuurisuus-aikamme-vaarallisin-ajatusharha

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti