maanantai 28. tammikuuta 2013

Amerikka tutkii tietosi

Amerikka on nyt saanut aikaan lainsäädännön, jonka avulla se saa täysin laillisesti tutkia kaikkien eurooppalaisten pilvitiedot.
”Kyseessä ei tarvitse olla poliittisen puolueen, vaan vaikkapa aktivistiryhmän tai kenen tahansa, joka on politiikassa tai vain ulkomaalaisen tiedon, joka on ristiriidassa USA:n ulkopolitiikan kanssa”, Bowden totesi CPDP:n järjestämässä tapahtumassa.
http://www.talouselama.fi/uutiset/usa+saa+vapaasti+penkoa+pilvessa+olevaa+tietoa+ulkomaalaisista/a2165920
Rather than case-by-case snooping, the law authorises mass-surveillance of non-Americans, for purely political purposes, said Caspar Bowden who is the former chief privacy adviser to Microsoft, at a panel on cyber security organised by the CPDP conference in Brussels on Friday (25 January).
http://euobserver.com/justice/118857

Amerikkalaiset voivat massatutkia tietoja ilman oikeudenpäätöstä jo varsin heikoilla perusteilla eli käytännössä ne perusteet täyttyvät aina. Yleensä lait eivät suojele ulkomaalaisia muutenkaan. Yhdysvaltojen lait antavat kunnon suojan vain amerikkalaisille, amerikkalaisten tietoja ei saa tutkia ilman oikeudenpäätöstä.
The section in the so-called Foreign Intelligence Amendments Act (FISAAA) grants the US government sweeping powers to collect foreign intelligence information stored in US Cloud computing providers like Amazon or Google.
http://euobserver.com/justice/118857

Yleisesti on käytännössä tiedetty, että NSA, FBI, CIA jne valvovat varsin kattavasti kaikkea eli tiedot eivät sinällään ole yllätyksellisiä vaan vain vahvistavat jo aikaisemmin tiedetyt asiat. Kuluttajilla nyt ei varsinaisesti amerikan valvonnasta ole samanlaista ongelmaa, koska amerikkalaiset eivät pääasiallisesti ole kiinnostuneita kuluttajien pornoviesteistä mutta yrityksille jo pelkästään tietojen valuminen amerikkalaisille kilpailijoille voi olla ongelma. Pääsääntö on, että pilveen laitettu tieto menee amerikan tiedusteluviranomaisille eli jos ei tiedon halua joutuvan sinne, niin kannattaa pitää tieto omalla koneella ja käyttää kovaa salausta ja muita varotoimenpiteitä.
http://euobserver.com/justice/118825

http://www.nsa.gov/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti