Britanniassa käydään kiivasta keskustelua siitä olisiko maan suorastaan erottava EU:sta vai riittäisikö joidenkin toimintavaltuuksien palauttaminen Lontooseen. Edessä olisi silloin joko ero tai avoliitto. Monia se hirvittää, varsinkin taloudesta vastaavia. Myös Yhdysvallat on huolissaan siitä, että Britannia saattaisi jättää EU:n. Se merkitsisi amerikkalaisille heidän näkemystensä entistä vähäisempää huomioon ottamista.http://suomenkuvalehti.fi/blogit/ykkosketju/kaksi-askelta-eteenpain-yksi-taaksepain-tai-painvastoin-eun-on-tiivistyttava
EU:n tiivistäminen kun tiivistämiselle ei löydy kovinkaan laajaa kannatusta on järjetöntä, koska tiivistyneessä Unionissa ristiriidat kärjistyvät entisestään ja seurauksena on sisällissota jos järjestelmä ei jousta.
Itselle on vaikea ymmärtää logiikka, että jos Britannialaiset haluavat lähteä EU:sta niin heille se sallittakoon. Jos EU:sta muodostuu pakkopaita jossa pakotetaan pysymään niin se ei enää ole rauhanliitto vaan pakkoliitto. Pakkoliitot ajautuvat väistämättä siihen, että liitto pidetään koossa (sotilaallisella) voimalla ja salaisella poliisilla. En yhtään epäile etteikö EU:ta olisi mahdollista pitää koossa ja toimintakykyisenä myös voimalla mutta silloin kansalaiset täytyy alistaa valtavaan tarkkailuun ja salaisen poliisin toimien kohteeksi.
Eurooppa ei ilmeisesti ole sellaisena kulttuurillisena ja poliittisena käsitteenä kun jotkut ovat sen unelmissaan nähneet.
http://www.verkkomedia.org/news.asp?mode=3&id=6406
Myös Yhdysvaltojen ykseys on vaarassa ja monet ovat nähneet, että Yhdysvallat hajoaa 4-6 osaan. Itse pidän hajoamisina sinällään hyvänä kehityksenä, koska sinällään ei ole mitään järkeä pitää järjestelmää, koossa jos sille ei löydy kansan tukea. Eurooppa voi palata joko löyhempään euroopan unioniin eli lähinnä vapaakauppaliittoon. Vapaalla kaupalla saavutettaisiin iso osa integraation hyödyistä ja samalla valtiot säilyttäisivät suuremman osan itsenäisyydestään ja voisivat valita oman tiensä.
http://www.verkkomedia.org/news.asp?mode=2&id=6395
Jotkut haluaisivat luoda EU:sta kilpailijan Yhdysvalloille ja Kiinalle. Suomi ei ole historiansa aikana koskaan ollut johtava valtio eli suomalaisille lienee yhdentekevää miten eurooppa pärjää suurvaltojen kanssa. En usko, että Eurooppa kykenee tuomaan mitään hyvää maailmanpolitiikkaan eli itselle on ihan samantekevää kuka on johtava valtio. Nyt on Kiinan vuoro johtaa maailmaa.
http://ulkopolitist.wordpress.com/2013/01/11/johtajia-moneen-makuun/
Britannia, Espanja jne ovat joskus olleet johtavia maita eli heillä voi olla haaveita palata takaisin ykkösliigaan mutta en usko, että suomalaiset hyötyisivät EU:n johtoasemasta juurikaan vaan hyödyt menisivät suurille jäsenmaille. Koska en ole rasisti; en näe mitään syytä siihen, että valkoisen värin tulisi johtaa maailmaa ja koska kannatan myös uskonvapautta en näe että kristittyjen tulisi johtaa maailmaa. Kristityt saa minun puolesta syöttää vaikka leijonille. Johtakoon maailmaa se joka on paras ja selvitettäköön se avoimessa globaalissa taloudessa. Jokainen väri on yhtä arvokas ja jokainen usko on samalla sijalla (täydellinen uskonvapaus). En preferoi niistä mitään vaan Areena on vapaa.
http://www.independent.co.uk/news/uk/politics/heseltine-warns-cameron-against-referendum-on-eu-membership-8448925.html
http://www.thelocal.de/politics/20130112-47283.html#.UPFcL0hq2tI
http://www.dw.de/growing-exasperation-with-britain-over-eu/a-16513971
Itse kannatan globaalisti vapaata taloutta. EU on regionaalinen ratkaisu ja monessa mielessä vapauden vastainen, koska se estää talouksien todellista globaalia vapautta. Ilman EU:ta kauppa ja talous voisivat olla kansainvälisesti vapaampia, koska kaupalle ei olisi EU:n luomaa paikallista estettä vaan kenttä olisi globaalisti avoin.
http://www.economist.com/blogs/charlemagne/2013/01/britain-and-eu
http://www.guardian.co.uk/world/2013/jan/11/whats-eu-ever-done-us
http://english.ahram.org.eg/NewsContent/3/12/62287/Business/Economy/EU-Parliament-chief-slams-IMFs-mixed-messages.aspx
Suomen ei pitäisi pyrkiä estämään Britannian eroa EU:sta vaan kannustaa Britannian kansaa löytämään oma tiensä ulos EU:sta. Britannialle EU on aina ollut vaikea viiteryhmä ja he luultavasti olisivat onnellisempia EU:n ulkopuolella.
http://english.pravda.ru/society/stories/21-12-2012/123264-Gerard_Depardieu-0/
http://rt.com/programs/crosstalk/separatist-way-europe-nunez/
http://rt.com/news/journalist-bombing-attack-greece-819/
http://www.verkkomedia.org/news.asp?mode=4&id=6405
http://www.muutos2011.fi/vb/entry.php?513-EU-n-ja-monikulttuurisuuden-vastainen-manifesti
http://ylewatch.blogspot.fi/2013/01/yle-tv-uutiset-kayttaa-ruotsalaisten.html
http://homonatura.puheenvuoro.uusisuomi.fi/129732-eu-ja-maaseutumme-tulevaisuus
http://petrirautiainenpuheenvuorouusisuomifi.puheenvuoro.uusisuomi.fi/129751-tekninen-ala-ajettu-alas-johtajia-ja-virkamieshenkilosta-liikaa
http://mirjaleenaisoaho.puheenvuoro.uusisuomi.fi/129685-kuka-pelkaa-gommunismia
http://nwohavaintoja.blogspot.fi/2013/01/tapaus-revisionistit-uusi-nakemys.html
http://revisionistit.wordpress.com/2013/01/10/nwo-havaintojakouluammuskelut-desanttien-usa-ja-eurooppa-romanikausti-kreikka/
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti