torstai 4. heinäkuuta 2013

Snowden ja Politiikka

Eurooppalaisten valtioita vastaan ja eurooppalaisten veronmaksajien kustantamien "tiedustelujärjestöjen" asettamista amerikalaisten NSA:n ja CIA:n sivutoimistoiksi amerikkalaisten etuja ajamaan kunkin maansa ministereitä ja puolueita vakoillen.
http://finnsanity.blogspot.fi/2013/07/onko-enaa-kysymyksia-nato-niinistosta.html

Snowden on poliittinen ongelma, koska Snowdenin viesti ei ole mieluinen. Snowdenin tulee olemaan vaikea saada turvapaikkaa mistään, koska kukaan ei halua julkisesti tukea Snowdenia, koska Snowdenin paljastukset ovat kaikille poliittisesti ikäviä. Snowdenin paljastukset ovat myös niille ikäviä, joita on vakoiltu. Tosin Yhdysvaltain vakoilusta on tiedetty jo aikaisemminkin eli se ei ole mitenkään yllättävää.

Snowdenille pitäisi jostain järjestää turvapaikka sillä ehdolla, että hän ei enää paljasta lisää. Tällöin Snowdenin aiheuttama poliittinen ongelma voitaisiin minimoida ja unohtaa. Kiina tai Venäjä tuskin haluavat antaa Snowdenille turvapaikkaa, koska molemmat haluavat olla puheväleissä Amerikan kanssa.
http://www.vihrealanka.fi/blogi/ajojahtia-vai-asiaa

Sinällään amerikan vakoilu vaikka onkin laajaa ei aiheuta suomalaisille ainakaan välitöntä uhkaa tai vaaraa. Suomalaiset kykenevät turvaamaan salauksella omien tietojensa luottamuksellisuuden. Euroopan ei kannata vesittää Yhdysvaltojen kanssa neuvoteltavaa kauppasopimusta Snowdenilla, koska Yhdysvaltain vakoilu ei suoraan uhkaa EU:ta.
http://www.vihrealanka.fi/uutiset/euroopan-vihre%C3%A4t-ei-neuvotteluja-ilman-tietosuojaa

Vapaampaa kauppaa ei kannata uhrata Snowdenin takia, koska vapaamman kaupan edut ovat niin suuret.
http://villejalovaara.puheenvuoro.uusisuomi.fi/144005-kun-vastarannan-naapuri-karahtaa-urkinnasta

Terrorismin uhka on sinällään ilmeisesti todellinen, tosin uhan todellisen koon arvionti on mahdotonta. Tosin lienee kyseenalaista onko terroristeja mahdollista torjua Internetin valvonnalla. Internetissä kuitenkin liikkuu materiaalia, joka yllyttää terrorismiin. Ilman laajamittaista Internetin ja muun tietoliikenteen valvontaa mahdollisiin uhkiin olisi vaikea varautua. Uhan epämääräisyys puoltaa valvontaa, koska toisaalta monet muut vaihtoehdot olisivat luultavasti huonompia. Lisäksi muu kyberrikollisuus puoltaa myös valvontaa. Myös pelkästään virusten ja mahdollisten virusten potentiaalinen olemassaolo puoltaa valvontaa.

Ilmeisesti on pakko käytännössä valvoa Internettiä, koska jos Internettiä ei valvota niin silloin terroristeille avautuu helppo tapa toimia: rekrytointi, kommunikointi jne. voidaan hoitaa helposti ilman riskiä sähköisesti. Internetin valvonta, vaikkakin se luultavasti on tehoton varsinaisen terroristihyökkäysten torjunnassa, voi kuitenkin rajoittaa ja hidastaa terroristien toimintaa.
http://sinenmaa.blogspot.fi/2013/07/edward-snowden-pelkuripoliitikot-ja.html

Tässä täytyy nyt muistaa, että muslimiterroristien lisäksi terroristilla yhteiskunnallisessa mielessä on laajempi merkitys. Tiedustelupalvelut ovat perinteisesti pyrkineet turvaamaan yhteiskunnan toimintaa huomattavasti laajempaa toimijajoukkoa vastaan kuin ns. kovat terroristit. Myös kaiken maailman muut liikkeet voivat aiheuttaa huomattavan uhan jopa täysin rauhanomaisella toiminnalla.
http://kuinkakarlmarxtavataan.puheenvuoro.uusisuomi.fi/143734-alistettu-vammainen-kansa-ja-toivonkipinoiden-hiipuminen

http://vilhojuntunen1.puheenvuoro.uusisuomi.fi/143973-ihmisia-ne-ovat-kommunistitkin

http://yle.fi/uutiset/italia_ja_ranska_eivat_anna_tietovuotaja_snowdenille_turvapaikkaa/6719431

http://suomenkuvalehti.fi/jutut/ulkomaat/kansainvalisen-oikeuden-professori-snowdenille-olisi-myonnettava-turvapaikka-suomesta

Pieni valtio, kuten Suomi ei voi poliittisten syiden takia antaa turvapaikkaa Snowdenille. Snowdenille pitäisi järjestää joku pakopaikka yhteistyössä Yhdysvaltojen kanssa sillä ehdolla, että Snowden pysyy hiljaa loppuelämänsä. Tälläinen järjestely minimoisi eri osapuolten ongelmat. Voitaisiin yhteisesti sopia, että Snowden voisi mennä esim. Sveitsiin sillä ehdolla, että hän pysyy hiljaa loppuelämänsä. Snowdenille voitaisiin järjestää joku alue missä hän olisi Sveitsin viranomaisten valvonnassa "vapaaehtoisesti" ainakin seuraavat parikymmentä vuotta. Snowden ei saisi esiintyä julkisuudessa eikä antaa lausuntoja mutta hänen turvallisuutensa ja elinolonso taattaisiin. Snowden olisi siis ainakin seuraavat 20 vuotta "vapaaehtoisesti" eristyksissä.
http://www.savonsanomat.fi/mielipide/artikkelit/jumissa-sokeassa-pisteessa/1348762

http://www.ts.fi/uutiset/ulkomaat/506090/Amerikkalaiset+eivat+ole+raivoissaan+urkintapaljastuksista

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti