keskiviikko 8. syyskuuta 2021

Taliban

– Miksi meidän pitäisi hyväksyä emiraatti, joka ei ota meitä mukaan tai anna meille mitään oikeuksia, nainen kysyi CNN:n mukaan.

Hänellä oli mukanaan kyltti, jossa luki ”kabinetti ilman naista on häviäjä, häviäjä”.

https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/43bf3c65-ec75-4a59-a5a0-ca79285d4247Taliban jatkaa toimintaansa. Turha kuvitella, että Taliban voisi muuttua, koska se on rakennettu tietyllä tavalla. Sen johto ja kaikki jäsenet hyötyvät naisten oikeuksien polkemisesta. Täysin järjetöntä edes haaveilla, että Taliban turvaisi naisten oikeudet. Ainut keino olisi Amerikan aloittaa uudestaan Afganistanin miehitys mutta tätä he tuskin viitsivät tehdä. Tilanne Afgaaninaisten kannalta toivoton, mitään ei ole tehtävissä.

Taliban ei osaa muuta kuin sotia ja tapella. Se on rakennettu sitä varten. Afganistanin naisten on turha osoittaa mieltään, koska sillä ei voi mitään saavuttaa. Suomessa laitetaan vähät rahat ilmastonmuutoksen torjuntaan. Afganistan tuskin tekee mitään ilmastonmuutoksen vastustamiseksi. Ainut hyväpuoli siinä on, että heidän taloutensa on niin pieni ettei se paljoa saastuta.

 

Mullah Abdul Ghani Baradar and Mullah Abdul Salam Hanafi are set to serve as Akhund’s deputies, Mujahid told a news conference in Kabul’s Information Ministry building.

https://muslimnews.co.uk/news/middle-east/afghanistan-taliban-jirga-discusses-security-economic-situation/

https://foreignpolicy.com/2021/09/08/sept-11-united-states-20-years-global-leadership-weak/ 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti