lauantai 6. marraskuuta 2021

Totuus politiikassa

Poliittinen kielenkäyttö on oma taiteenlajinsa. Sinällään ei poliitikon etujen mukaista ole jäädä kiinni valehtelusta mutta asioista pitää silti kyetä antamaan jonkinlainen kuva. Poliitikko totuuden vääristelyn ammattilainen. Suorasta valhe poliitikkojen suusta tai kynästä on harvinaista ja siitä tahtoo jäädä kiinni, mutta asioiden vääristely on silti arkipäivää ja näin pitkälti tulee ollakin. Politiikka on mahdottomuuksien tekemistä mahdolliseksi. Retorisesti tähän useita keinoja. Joita asioista tehdään tärkeitä ja toisista vähemmän tärkeitä. Yleensä sellaiset asiat mitkä ovat tavallisille ihmisille tärkeitä tehdään vähemmän tärkeiksi ja päin vastoin.

Politiikassa on myös tärkeää kuka sanoo ja mitä sanotaan. Melkein valehtelu lienee normi. Polittisiin  lupauksiin kannattaa suhtautua skeptisesti. Poliittinen valehtelu on aina ollut suosittua vallanpitäjien keskuudessa. Muistetaan esimerkiksi Hitler kumppaneineen. Churchillinkaan suusta tuskin totuutta tuli. Totuuksia lienee useita ja ne voivat keskenään ristiriitaisia. 

Nyt iso "valhe" on ilmastonmuutos. Siitä on kiva jauhaa ja sillä saa huomiota. Korona on kanssa iso valhe, monessakin mielessä.

https://ekoahdistus.blogspot.com/2020/03/korona-ahdistus.html

https://sairaanhyvapotilas.blogspot.com/2020/03/jos-korona-vie-sairaalaan-nama-vinkit.html

http://pitkaranta.blogspot.com/2021/03/kolmannen-korona-aallon-tartuntahuippu.html

https://kohtuusliike.fi/elinkeinot-tulevat-muuttumaan-ilmaston-muutoksen-ja-ympariston-vahingoittumisen-vuoksi/

https://oikeamedia.com/o1-168800

https://ulkopolitist.fi/2021/05/31/koronatilinpaatos-kolme-huomiota-vallasta-valvova-katse-sayseat-ruumiit-ja-median-luoma-todellisuus/ 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti