tiistai 6. joulukuuta 2022

Microsoft ja Supersovellus

Microsoft recently considered building a “super app” that could combine shopping, messaging, web search, news feeds and other services in a one-stop smartphone app, in what would be an ambitious move by the software giant to expand further into consumer services, according to people with direct knowledge of the discussions. Microsoft executives wanted the app to boost the company’s multibillion-dollar advertising business and Bing search, as well as draw more users to Teams messaging and other mobile services.

https://www.theinformation.com/articles/microsoft-eyes-super-app-to-break-apple-and-googles-hold-on-mobile-search 

Tällainen Supersovellus olisi huono asia kilpailulle, tosin on kyseenalaista pystyykö Microsofti edes luomaan sellaista. Kun mobiilipuoli dominoi niin rajusti yhteiskuntaa niin yhdelle yritykselle ei tulisi antaa mitään monopolioikeuksia, tosin Microsoft on käytännössä hyvin kaukana kyvystä hallita markkinoita, mutta monien markkinoiden hallinnon kaappaaminen olisi kuitenkin yhteiskunnalle huono juttu. Käytännössä on luultavasti parempi asia, että on lukuisia pikkumonopolojeja kuin yksi iso monopoli. Microsoftin suunnitelmat taitaa kuitenkin jäädä haaveeksi.

2 kommenttia:

  1. "super äppi" kuulostaa tadaa! selaimelta.

    VastaaPoista
  2. Olet juu tavallaan oikeassa, selain on jonkinlainen superäppi. Superäpissä voi olla yhteinen käyttöliittymä eli se voisi olla tietyllä lailla helpompi käyttää, yksi kirjautuminen asiat on sillä selvä. Kiinalaisethan tykkäävät omista super äpeistään. Iso ongelma tulee olemaan se, että kilpailu katoaa markkinoilta.

    VastaaPoista