tiistai 6. joulukuuta 2022

Transhumanismi ja Suuri Nollaus

Toni Torppaa tekee videoita urakalla ja käsitteleen Transhumanismia ja Suurta Nollausta. Yuval Noah Harar kirjoittelee kovasti kirjoja, ilmeisesti jotkut tykkäävät kun niistä oikein videoita urakalla tehdään. Itse olen kyllä Hararia pitänyt lähinnä pellenä enkä minään kovinkaan kummoisena edes pellefilosofina. Näitä tällaisia kirjoittajia on maailma täynnä. Ainakin kaikki tekniikat on sillä ihan hukassa. Ei algoritmeilla ja tietokoneilla ole sellaisia kyvykkyyksiä kuin Harari fantasioi. Ei tietokone voi tietää sen enempää kuin mitä se voi yleensä tietää. Tekoäly on sitten toinen juttu, se on kehittynyt ja tulee kehittymään vielä paljon, muttei silläkään mitään maagisia kykyjä ole. Tietokoneiden on väistämättä omat rajoitteensa ja sama koskee algoritmeja. Kokeellisia algoritmeja on maailma täynnä mutta algoritmeillakin on aika kovat rajoitteensa ja yleensä ne toimivat vähän miten sattuu, etenkin jos tavoitteet ovat maailmoja syleileviä. 

Neljännestä teollisesta vallankumouksesta Toni Torppaa mainitsee, mutta neljäs teollinen ei ole sen kummoisempi asia kuin, että otetaan nämä uudemmat teknologiat käyttöön teollisessa mittakaavassa. Siitä on suurin osa pelkkää markkinointipuhetta, totuus on paljon tylsempi. 2023 ei enää Internetissä pitäisi olla mitään uutta ja samoin monet tekoälyjututkin on jo ihan arkisia. Robotteja on ollut teollisuudessa käytössä laajassa mitassa jo 1980-luvulta, ja sitäkin ennen niitä oli olemassa, eli ei mitään uutta auringon alla. 

http://suppelaiset.blogspot.com/2022/12/siruteollisuuden-tuet.html

Näissä asioissa on paljon pelkkää puhetta ja leukojen louskutusta. Leukoja on kiva louskuttaa. Joku Ilmastonmuutos on oikeasti iso juttu teknologisesti ja jos se viedään läpi yhteiskunnassa niin silloin vaikutukset on tosi isoja mutta se ei kyllä Transhumanismia vaan Vihersiirtymää. Toni Torpan kannattaisi ennemmin kritisoida vihersiirtymää ja siihen liittyviä poliittisia asioita. Ne on paljon asioita.

https://tiedejaedistys.journal.fi/article/view/109647/64443

https://www.eurasiareview.com/16112022-jacques-ellul-and-the-idols-of-transhumanism-analysis/

https://www.acton.org/religion-liberty/volume-35-number-4/jacques-ellul-and-idols-transhumanism

https://gizmodo.com/what-happened-to-transhumanism-in-2022-life-extension-1849199492


Kuva 1. Transhumanisti tapaa pojan, https://stablediffusionweb.com/#demo


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti