keskiviikko 7. joulukuuta 2022

Suomalaisten etu on kilpaillut teknologiamarkkinat

Suomalaisten taloudellinen etu on, että teknologiamarkkinat ovat kilpailtuja. Suomessa ei kuitenkaan kyetä tekemään kuin murto-osa siitä teknologiasta tarvitaan. Tämän takia on tärkeää, että teknologiamarkkinat ovat kilpailtuja. Kilpailluilta markkinoilta saa yleensä ostettu suhteellisen edullisesti, ei se välttämättä ole halpaa mutta ei kuitenkaan monopolihinnoittelua. Tämän on tärkeää, että kiinalaista touhuilua ei estetä eikä pyritä haittaamaan millään tavalla. Suomen ja Yhdysvaltojen edut eivät ole yhteneväisiä, koska suomalaisten taloudellinen etu on, että Kiinasta saadaan halvalla huipputeknologiaa. 

Hinnoittelut on aivan toissa silloin, kun kuluttajalle/yrityksellä on mahdollisuus ostaa useammalta toimittajalta. Tämän takia pitäisi pitää kilpailua yllä kaikilla mahdollisilla tavoilla. Yksi tapaa ostaa on ostaa käytettyä. Käytetty tietokone voi kilpailla uuden kanssa ja lisätä siten kilpailua. 

Lyödään yhdessä luu kurkkuun riistäjille!

Uudet teknologiat kuten Risc-V voivat avata tien todella halvalle tietotekniikalle. Kiinalaiset ovat kovasti panostamassa Risc-V kehittämiseen. Olisi toivottaa, että suomalaiset tekisivät yhteistyötä kiinalaisten kanssa. Avoin koodi on jo lähtökohtaisesti parempi ratkaisu kuin suljettu koodi. Suomen kaltaiselle pienelle maalle on ensiarvoisen tärkeää, että pystytään hankkimaan kustannustehokkaasti teknologiaa.

Kiina pitkälle symboloi suomalaisille vapautta ja kaikkea sitä hyvää mitä ihmiskunta pystyy tuottamaan parhaimmillaan. 

http://natonalla.blogspot.com/2022/12/nato-ja-turkki.html

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti