sunnuntai 19. kesäkuuta 2011

Huumepolitiikka ja yhteiskunta

Ihmikunnan historia on pitkälti huumeiden historiaa. Ihminen siirtyi keräilytaloudesta viljelytalouteen, koska haluttiin panna olutta. Mm. viikingit (ja monet muut kulttuurit) käyttivät erilaisia taisteluhuumeita sotamenestyksensä parantamiseen.

Eurooppalaiset armeijat kulkivat viinillä ja oluella ja pyramidit rakennettiin huumeiden antaman energian voimin. Toisessa maailmansodassa saksan joukot käyttivät laajalti ns. taistelulääkkeitä (ampfetamiini, kodeiini-kofeiini sekoitukset). Kodeiini on saksalainen keksintö ja on jonkinlainen synteettinen oopiumi.
http://fi.wikipedia.org/wiki/Kodeiini

http://fi.wikipedia.org/wiki/Amfetamiini

http://jpoli.blogspot.com/2011/06/hampun-kasvatusvideoita.html

Historiallisesti tarkasteltuna ihmiskunta on pitkälti sotinut ja rakentanut huumeiden voimalla. Miedommista eineista on sitten esimerkkinä esim. kahvi, tee ja suklaa.

Monissa uskonnoissa huumeilla on monasti suuri merkitys. Eri uskontojen riiteissä on monasti käytetty jotain kasvia tai sientä.

Itse en näkisi nykykulttuuria niin erilaisena entisiin shamanistisiin perinteisiin verrattuna. Teollisessakin yhteiskunnassa on omat shamanistinsa ja rituaalipappinsa. Ihmisen merkityksen vähentyessä teollisuudessa yhteiskunnan taloudellinen menestys ei ole enää kovin riippuvainen siitä, että ihmiset eivät käytä erilaisia huumeita. Lienee odotettavissa, että asenteet muuttuvat, koska yhteiskunnan eliitti ei enää tarvitse laajojen kansanjoukkojen työpanosta.
http://jpoli.blogspot.com/2011/06/superaly-heraa-jatkoa.html

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti