sunnuntai 19. kesäkuuta 2011

Tieteen vääristelystä

Nykyaina (ja myös ennenvanhaan) on ollut tietyissä piireissä suurena huvina vääristellä tiedettä monin eri tavoin. Ilmastonmuutos hihhuleita ovat monet pitäneet jopa rikollisina tieteenvääristelijöinä, koska kaikki ilmastonmuutosihmisten toimet eivät kestä päivänvaloa.
http://www.co2-raportti.fi/index.php?page=ilmastouutisia&news_id=3033

Uusi tiedehuijareiden suuntaus on esitellä näyttävästi sähkökenttien vaaroja.
http://suomenkuvalehti.fi/blogit/tahan-on-tultu/tahan-on-tultu-testaa-mikroaallotettua-vetta-kasveille

http://www.anttiheikkila.com/index.php?id=2&art=232
Tässä tiedehuijausta termiä on käytetty varsin laajasti. Monasti väitteitä eivät esitä alan tutkijat vaan joltain toiselta tiedesektorilta tulevat hihhulit.
http://tietsikka.blogspot.com/2011/05/sahkoherkkyys-jatkoa-sahkoyliherkkyys.html

Osittain kyseessä voi olla pelkästään ymmärtämättömyydestä johtuvat virheet, mutta osittain kyseessä voi olla oman voitonpyynnin rahoittamiseksi tapahtuva vääristely ja jopa huijaaminen. Tarkoituksellinen huijaaminen ja vääristely, jos se tapahtuu tohtorinhatun suojista, pitäisi johtaa tohtorinhatun menettämiseen. Tietysti asioissa on paljon epäselvyyttä ja sähkökentillä on vaikutusta ja koko todellisuus on elektromagneettinen kenttä eli asioista ei voida välttämättä tässä vaiheessa kovin lopullista "totuutta" sanoa mutta sähkö on silti ihmiselle suhteellisen turvallista ja sen negatiiviset terveysvaikutukset ovat nykytiedon mukaan varsin vähäiset.

2 kommenttia:

 1. Heikkilä on tiedehihhuli.

  Jättäisin termin ilmastonmuutoshihhuli niille tahoille, joiden mielestä fossiilisen hiilen poltto *ei voi* nostaa ilmakehän hiilidioksidipitoisuutta ja joiden mielestä hiilidioksidin määrän kasvu *ei voi* lämmittää ilmastoa.

  Hihhulit ovat niitä, joiden mielestä kaikki havainnot pitää selittää ihan millä tahansa muulla kunhan epämukava totuus voidaan haudata - vaikka sitten etsimällä epäloogisuuksia presidenttiehdokas Al Goren puheista.

  Sivumennen, en usko että fossiilisen hiilen polttoa rajoitetaan merkittävästi lähiaikoina. Ne, joille fossiilinen hiili on tärkeä, (Kiina, Saudi-Arabia) eivät välitä.

  VastaaPoista
 2. Ilmastonmuutoshihhulia on tässä käytetty varsin vapaamuotoisesti.

  Auringonpilkkuteoria maapallon lämpötilamuutoksista on vieläkin hengissä.
  http://jpoli.blogspot.com/2011/06/auringon-pilkut-katoamassa.html

  VastaaPoista