Tulevaisuuden tutkimuskeskuksen Mira Käkösen mukaan yhä useampi tutkija nimeää maananastusten, globaalin ruokakriisin, kaivosteollisuuden tuottamien ongelmien ja metsäkadon yhteiseksi nimittäjäksi globaalin kapitalistisen talouden. Pakkohäädöt koskettavat meistä jokaista, sillä kulutamme päivittäin raaka-aineita, joiden vuoksi ihmiset ovat menettäneet kotinsa.http://www.kansanuutiset.fi/uutiset/kotimaa/2911130/kulutuksen-haatamat-ja-sijoiltaan-revityt
Talousjärjestelmää on aika turha syyttää luonnonvarojen käytöstä, koska ihmisten kulutukseen luonnonvarojen riisto menee. Vaihtoehtoiset talousjärjestelmät todennäköisesti kuluttaisivat enemmän samaan elintasoon. Esim. Neuvostokommunismi kulutti huomattavasti luonnonvaroja eikä kyennyt tuottamaan kovinkaan tehokkaasti elintasoa.
untainen tie, aikaisempiin episodeihin ei ole paluuta. Iso tekijä on asukasluku/km2 (globaali ja paikallinen). Asukasluku määrää pitkälti minkälaista tuotantoteknologiaa voi käyttää (tai on pakko käyttää).http://yle.fi/uutiset/professori_talvivaaraa_ei_saa_paastaa_konkurssiin/6371946
Resurssien kuluttamisessa on maailmanlaajuisesti tiettyä pakkoa, koska jos et itse kuluta niin joku muu kuluttaa sinun puolestasi. Maapallon yhteiskunnat eivät ole siinä mielessä permanenttejä että ne olisivat pysyviä vaan hyvinkin temporaalisia. Aikaisemmin ehkä aikajänteet olivat pidempiä mutta nyt ne ovat lyhyempiä.
http://www.kotimaa24.fi/uutiset/kotimaa/9634-tehdaspappi-on-eletty-kovaa-aikaa
Pappien tulisi tämä temporaalisuus ymmärtää, koska Raamatussakin jo kehotetaan keräämään omaisuuksia rajan toiselle puolen, koska rajan tällä puolella kaikki on hyvinkin temporaalista ja vain välähdyksenomaista.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti