maanantai 19. heinäkuuta 2021

Sirpa Pietikäinen ja EU:n metsäpolitiikka

Puu on arvokas raaka-aine. Tulevaisuudessa melkein kaikista raaka-aineista tulee olemaan pulaa niin kauan kuin meteoriittien louhinta ei ole kannattavaa. Avaruudessa on raaka-aineita valtavat määrät eli pidemmän päälle raaka-aineita on käytettävissä todella paljon.

https://jtalous.blogspot.com/2021/07/eun-metsastrategia.html 

Viime viikolla osa suomalaisista europarlamentaarikoista julkisti avoimen kirjeen EU:n tulevasta metsä­politiikasta. Olen saanut kysymyksiä siitä, miksi en allekirjoittanut kirjettä. Kirje sisältää paljon paikkaansa pitämättömiä väitteitä, enkä niiden takia sitä allekirjoittanut. Mielestäni ennemminkin kirjeen allekirjoittaneiden olisi hyvä perustella valintaansa.

Kannan toki huolta EU:n tulevasta metsäpolitiikasta. On totta, että Suomessa on maailman parasta metsänhoitoa ja että meillä Suomessa on Euroopan suuret metsävarat. Suomi on ollut myös aktiivisesti kärkikastissa kansainvälisesti edistämässä kestävää metsänhoitoa jo pitkään ja näin oli jo jo ympäristöministeriaikanani. Suomessa on myös erinomaista metsänhoidon tutkimusta ja osaamista Luonnonvarakeskuksessa, Suomen ympäristökeskuksessa, Itä-Suomen yliopistossa sekä Joensuussa sijaitsevassa Euroopan metsäinstituutissa. Tapiolla on hyviä metsänhoito-ohjeita.

http://www.sirpapietikainen.net/2021/07/vastauksena-kyselyihin-eun-metsapolitiikasta-ja-kansallisesta-linjasta/ 


Tässä ei olla luomassa uutta toimivaltaa, mutta värikkäiksi tarkoitetut metsien sosialisointiheitot saattaa joku metsänomistaja pian luulla todeksikin, vaikka hänen omistusoikeuteensa ei olla puuttumassa sen enempää kuin aikaisemminkaan. Turhan huolen ja ahdistuksen levittäminen puolestaan hidastaa rakentavien yhteisten keinojen, kuten vaikkapa päästökompensaatioita hyväksikäyttävien ja luonnon monimuotoisuutta jälleenrakentavien rahastojen ja metsäohjelmien, toimeenpanoa ja laajentamista.

Tärkeää on myös nähdä, että Suomen kansalliset ilmastotavoitteet ja biodiversiteettitavoitteet omille metsillemme ovat vielä paljon kunnianhimoisempia kuin mitä EU:n ohjelmissa on kaavailtu. Kiista siitä, miten paremmat metsänhoitotoimenpiteet sekä ilmaston että luonnon monimuotoisuuden osalta saadaan yhdessä toteutettua, on siis kansallinen. Kannattaa myös muistaa, että Suomen metsissä elävistä lajeista jopa 833 on uhanalaisia ja suurin osa uhanalaisista lajeista elää metsissä.

http://www.sirpapietikainen.net/2021/07/vastauksena-kyselyihin-eun-metsapolitiikasta-ja-kansallisesta-linjasta/ 

Sirpa Pietikäisellä on oma linjansa, joka poikkeaa suomalaisten valtavirtalinjasta. Pietikäinenhän on tunnettu suvakki ja luonnonsuojelija. Sinälläänhän Pietikäinen on siinä oikeassa, että EU:lla on väistämättä valtaa Suomen metsiin. Suomalaisten ainut keino lienee eroaminen EU:sta.  Ns. Fixit ratkaisisi tämänkin ongelman. EU tulee tulevaisuudessakin laajentamaan valtaansa aina vain suuremmaksi ja mahtavammaksi eli nyt pitäisi irrota EU:sta. Mitä mahtavammaksi EU:n valta kasvaa; sitä vaikeammaksi EU:sta on erota. 

Suomen pitäisi lähetä Kiinaa ja Britanniaa. Samalla Suomen pitäisi lähentyä muslimimaailmaa, Afrikkaa, Etelä-Amerikkaa ja USA:ta. Tälläinen politiikka pelastaisi Suomen itsenäisyyden. Erityisesti muslimien massatuonti Eurooppaan on Suomen kansan etu, koska se heikentää EU:ta. Heikko ja riitaisa EU ei kykenisi estämään Suomen eroa EU:sta. Se on ainut tie. 

http://lukuneuvoja.blogspot.com/2013/08/sirpa-pietikainen-suosittelee.html

http://aikakunkkulukioksi.blogspot.com/2017/05/europarlamentaarikko-vieraana-eu-ja.html

http://jyrkivirolainen.blogspot.com/2015/02/914-vauhtisokeutta-i.html

http://suotuisasuunta.blogspot.com/2017/01/kiinnostaako-eu-virkamiesura-tai.html

Mutta edellä kerrotusta huolimatta vihreät ja myös Vasemmistoliitto halusivat museoida meidän ”vihreän kultamme”. Ja EU parlamentin kokoomuslainen jäsen Sirpa Pietikäinen, tosin viime mainittua ei ole voinut enää vuosiin erottaa vihreistä, eikä juuri Vasemmistostakaan. Suosittelen lukemaan Sirpan kolumneja jos verenpaine uhkaa vajota liian alas.

Onneksi koko muu puoluekenttä sosiaalidemokraatteja myöden seisoi yhtenä miehenä kuin ikihonka puolustaen suomalaisia metsiä, metsänomistajia ja metsäteollisuudesta leipänsä saavia sekä kaikkia puun parissa työskenteleviä ja samalla Suomea, suomalaisia ja suomalaisuutta. Nostan hattuni korkealle kaikille näille!

https://www.extrauutiset.com/vihreat-syoksykierteessa/

https://takku.net/article.php/20210621190626825

https://leostranius.fi/2021/07/eun-ilmastopaketti-tervetullut-mutta-riittamaton/

https://blogit.kansalainen.fi/suomi-kohtako-entinen-metsamahti/

https://oikeamedia.com/o1-162708

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/saku-salminen/eun-metsastrategia-kaivoi-populistit-koloistaan/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti