tiistai 12. heinäkuuta 2022

Fortum ja Saksa

Saksalaiset taas retkuttivat suomalaisia ja myivät ylihintaan suomalaishölmöille Uniperin. Suomalaiset eivät ole juurikaan Saksassa menestyneet. Saksa on ollut suomalaisille katastrofi, aikanaan Sonera kynittiin Saksassa 3G kaupoissa. Saksa on niin iso markkina ja talous ettei suomalaisten kannata sinne mennä. Onko kukaan suomalainen yritys menestynyt kunnolla Saksassa? Ei taida olla montaa. Saksaa kannattaa välttää; siihen on monta syytä. Iso syy on luonnollisesti se, että Saksan talous on niin suuri ja kovasti kilpailtu ettei siellä yksinkertaisesti ole sijaa suomalaisille. Suomalaisten kannattaa keskittyä sellaisiin talouksiin, joiden koko on suurin piirtein sama eli Ruotsiin jne. Ruotsissa suomalaiset ovat menestyneet hyvin. Venäjäkin oli aikanaan suomalaisille suhteellisen hyvä markkina mutta nyt sekin on pilattu. Amerikastakin kannattaa pysyä kaukana jos ei tarkasti tiedä ja ymmärrä mitä on tekemässä. 

Amerikassa on omat lait ja tavat toimia. Siellä joutuu helposti vaikeuksiin suomalainen, joka ei riittävästi tunne sitä markkinaa. Amerikassa on useita markkinoita ja niillä omat tavat toimia. Kannattaa keskittyä pienempiin valtioihin sillä niissä suomalaisilla on mahdollisuuksia. 

Lienee kaikille selvää, että Saksa pyrkii maksattamaan laskunsa suomalaisilla eli maksut tulevat olemaan kovia. Tuppurainen haaveilee jostain pienestä maksusta mutta Saksa pyrkii maksattamaan kaikki energia laskunsa suomalaisilla hölmöillä. Tässä on paha arvioida mitään mutta kaikki riippuu siitä mihin suomalaiset ovat sitoutuneet. Saksassa on saksalainen oikeus ja he luonnollisesti ajavat omaa asiaansa eli pyrkivät maksattamaan kaikki laskun suomalaisilla. Suomi hölmöt ovat hölmöyden huippu. 

http://jpoli.blogspot.com/2022/07/suomen-seuraavan-hallituksen-tulee-olla.html

Onko hölmömpää kuin Suomen valtiovalta, ei taida olla. Kannattaisi vähän opiskella talousalaa enemmän ennen kuin laitetaan idiootit johtoon. Kyllä nämä ongelmat oli nähtävissä jo aikaisemmin mutta suomalaiset johtajat elivät Ruususen unta muistamatta että ruusuissa on piikkejä. Yleensäkään ei näin pienen valtion kannata lähteä tuollaisiin liiketoimintoihin mukaan. Voimaa ei yksinkertaisesti ole ja samoin taloustieteen ja politiikan ymmärrys on liian heikkoa näin monimutkaisiin kauppoihin. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti