sunnuntai 17. maaliskuuta 2024

Nuoret hylkäävät viherpiperryksen

Suomen nuoriso on kovan paikan edessä. Elintaso ei enää kasva vaikka odotukse ovat olleet kovat. Katkeruus valtaa alaa.

"Viimeisimmässä Nuorten vaalissa, eli vuoden 2024 presidentinvaalissa suosituimpia ehdokkaita olivat Alexander Stubb ja perussuomalaisten Jussi Halla-aho. Pekka Haaviston kannatus jäi selvästi heidän taakseen.

Näitäkään tuloksia ei ole jaoteltu sukupuolen mukaan, mutta oikeistolaisemmat ja konservatiivisemmat arvot ovat selvästi nostaneet suosiotaan nuorten keskuudessa. On tapahtunut muutos siinä, mitä arvoja nuoret poliittisesti kannattavat.

Tämä on kiinnostavaa, kun muistaa, millaisten poliittisten keskustelujen yhteydessä nuorista usein puhutaan. Ne ovat usein ilmastokriisiin ja luontokatoon liittyviä teemoja, tai sitten puhe nuorten yleisestä pahoinvoinnista. Usein se yleinen mielikuva on, että kaikki nuoret olisivat ilmastotietoisia ja ahdistuneita näistä asioista. Kuitenkin nuorissa on nähtävissä selvästi myös konservatiivinen vastaisku."

https://www.ku.fi/artikkeli/4986323-nuoret-naiset-ovat-liberaaleja-ja-vasemmistolaisia-kun-taas-miehet-oikeistolaistuvat-kysyimme-tutkija-jenni-karimaelta-mista-ilmiossa-on-kyse

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti