perjantai 4. kesäkuuta 2021

Ei tukea kulttuurille

Kokoomuksen kansanedustaja ja sivistysvaliokunnan puheenjohtaja Paula Risikko vaatii hallitukselta konkreettisia toimenpiteitä kulttuuri- ja tapahtuma-alan ahdinkoon.

Risikko korostaa, että kulttuuri- ja tapahtuma-alan osalta monet ongelmat liittyvät rajoitustoimenpiteisiin. Alalla rajoitukset on koettu epäoikeudenmukaisiksi ja sekaviksi. Risikko osallistuu torstaina Mitta on täynnä -mielenilmauksen yhteydessä järjestettävään paneelikeskusteluun.

– Alaa on voitava avata terveysturvallisesti. Tämä edellyttää alueellista räätälöintiä rajoitustoimenpiteiden osalta. On otettava myös kaikki keinot käyttöön, millä alan avaaminen olisi mahdollista. Hallituksen on viipymättä valmisteltava pikatestauksen ja koronatodistuksen käyttöönotto, Paula Risikko toteaa tiedotteessa.

https://www.verkkouutiset.fi/pelkka-tekohengitys-ei-auta-kulttuurialan-ahdingossa/#4fbb3705 

Itse en tykkää siitä, että tuetaan kaikkea. Tukemiset tulee harkita tarkoin. Taiteilijoiden pitäisi kyetä hankkimaan elanto itsenäisesti. Kohta ollaan siinä tilanteessa, että kaikki taiteilu on tuettua. Ilmeisesti Roni Back ja muut sometaiteilijat elättävät itse itsensä ilman valtion Youtube tukea. 

Kulttuurin tukemisen ongelma on, että on vaikea tietää mikä taide on tukemisen arvoista. Siihen tilanteeseen ei koskaan päästä, että kaikkia taiteilijoita tuettaisiin. Moni tekee taidetta halvalla. Jussi Media ei saa valtiontukea vaikka kyllä meilläkin taiteillaan. Millä perusteella joku kirjailija saa tukea ja Jussi Media jätetään ilman.

http://professorinajatuksia.blogspot.com/2021/06/kulttuuri-istuu-syvassa-ja-se-maarittaa.html

Monet kulttuurin alat voivat ihan hyvin. Pelikulttuuri (sekä tietokone, konsoli, känny jne) voi hyvin. Taiteilijoiden kannattaisi yrittää kehittää sellaista kulttuuria, josta saa rahaa. Ainakaan taiteilijat lauloivat "Me maksamme velkaa". Nyt kun olisi mahdollista maksaa velkaa niin se einää kiinnostakaan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti