sunnuntai 22. toukokuuta 2022

Turkki torppasi Suomen NATO tien

Suomen poliittinen johto on puhunut paljon ns. Suomen NATO optiosta. Monet ovat uskoneet tälläisen NATO option olemassaoloon. Nyt on kortit katsottu ja Suomi on jälleen tehnyt oman maalin. NATO optio ei ole olemassakaan. Turkki pelasi Suomen ulos.

Mitä tähän nyt sitten voi muuta sanoa? Aina voidaan miettiä pelaavatko Turkki ja Venäjä samaa peliä. Molempien etuihin kuuluu Suomen ja Ruotsin NATO tien pysäyttäminen. Suomi on ollut sinisilmäinen ja uskonut ns. NATO satuihin. Tällaiset sadut kuuluvat imeväisikäisille eivätkä todellisille poliitikoille. 

Suomi ja Ruotsi ovat sitoutuneet sellaiseen poliittiseen hankkeeseen, jonka menestyminen on  hyvin kyseenalaista. Kasvot menevät jos ei Suomi pääse NATOon. Huonolta näyttää. 

Jotkut vaativat jo Turkin boikotoimista. Näissä puheissa unohtuu, etä Turkki on paljon Suomea isompi valtio. Suomella ei resurssit riitä Turkkia vastaan. Lisäksi täytyy muistaa, että NATO puolustaa jäsentään eli Turkkia - ei Suomea, koska Suomi ei ole jäsen.

http://jukkatarkka.blogspot.com/2022/05/kuinka-paasta-eroon-hairikosta.html

Blogisti Jukka Tarkka pohtii Suomen ja Turkin välejä. Moni tulee pettymään syvästi jos NATO ei sitten kuitenkaan ota Suomea tai Ruotsia jäseneksi. Tästä kaikesta voi syyttää Suomen poliittista johtoa eli Niinistöä ja Marinia. He pelasivat pelimerkit täysin väärin. Turkki tuskin voi hyväksyä Suomen jäsenyyttä menettämättä kasvojaan. Kasvot ovat monessa kulttuurissa varsin tärkeitä ja niitä ei menettää sillä silloin joutuu naurunalaiseksi.

Mitä nyt Suomen pitäisi tehdä? Ilmeisesti ei ole muuta mahdollisuutta, kuin katsoa kortit ja pelata peli jotenkin loppuun. Suomella on vielä mahdollisuus päästä NATOon mutta yllätyksiä voi vielä tulla. Suomella on paljon vihamiehiä ja ystävät vähissä. Islamilaisissa maissa tiedetään varsin tarkkaan, että Suomessa on paljon islaminvastustajia ja he kyllä tietävät, että Suomen jäsenyys NATOssa on muslimien etujen vastaista.

Mitä pitäisi nyt tehdä? Kommentteihin voi lisätä mitä nyt kannattaisi Suomen tehdä? Ehkä järkevintä on vain odotella ja katsoa mitä käy. Missään nimessä Turkkia ei pidä uhkailla, koska silloin he eivät varmasti päästä Suomea NATOon.

http://historiajatkuu.blogspot.com/2022/05/nato-suomi-keskieurooppalaisesta.html

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti