tiistai 23. elokuuta 2022

Darja Dugina

Darja Duginan murha ja lännen vihaviestintä

Darja Duginan murhasta autopommilla ei ole ehtinyt kulua montaa päivää, kun Venäjän turvallisuuspalvelu FSB jo väittää, että murhan valmisteli Ukrainan salainen palvelu ja sen toteutti Ukrainan kansalainen, Azov-yhteyksiäkin omaava Natalia Vovk, joka pakeni pommi-iskun tehtyään Viroon.

Ukrainalaisterroristi on asetettu etsintäkuulutettujen listalle ja hänen luovuttamistaan Venäjälle vaaditaan. Tästä saattaa kehkeytyä vielä isompi selkkaus, mikäli Viro ja muut euromaat kieltäytyvät luovutusvaatimuksesta – edellyttäen tietenkin, että epäilty on yhä Baltiassa tai muualla Euroopassa, eikä ole palannut Ukrainaan.

Jopa Venäjän presidentti Vladimir Putin on esittänyt surunvalittelunsa Aleksandr Duginille tämän tyttären murhan johdosta. ”Ilkeä ja julma rikos päätti Darja Duginan elämän. Darja Dugina oli älykäs ja lahjakas ihminen, jolla oli todellinen venäläinen sydän – kiltti, rakastava, myötätuntoinen ja avoin”, Putin sanoi Kremlin julkaisemassa.

https://markkusiira.com/2022/08/23/darja-duginan-murha-ja-lannen-vihaviestinta/ 

Dugina ei ehkä tajunnut, että aika rajut puheet altistavat kaikenlaiselle väkivallalle. Lienee selvää, että Ukrainaa puolustaa omia etujaan ja samalla pyrkii iskemään Venäjälle samalla lailla kuin venäläiset iskevät Ukrainaa vastaan.

Rauhaa ei ole näköpiirissä. Nyt olisi kuitenkin tärkeää saada aikaan rauha, koska sota on kallista ja tuhoaa paljon. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti