lauantai 13. elokuuta 2022

Väyrynen haaveilee Neuvostoliitosta ja Kekkosesta

Kekkosta ehdokkaaksi vuoden 1978 presidentinvaaleihin, hän sanoi: ”Jos jokin asia tässä maassa on rempallaan, olkoon se sisäpolitiikka. Pääasia ettei se ole ulkopolitiikka. Suomen ja Neuvostoliiton suhteissa on vielä paljon tekemätöntä työtä.”

Kesällä 1975 Helsingissä oli pidetty Euroopan turvallisuus- ja yhteistyökonferenssin huippukokous. Se vakautti maanosamme olot ja vauhditti rauhanomaista yhteistyötä eri elämänaloilla.

Omissa ulkosuhteissaan Suomi oli hieman aikaisemmin ottanut tärkeän askeleen, kun olimme solmineet vapaakauppasopimuksen Euroopan talousyhteisön, EEC:n kanssa.

Tuohon aikaan Suomen sisäpolitiikassa elettiin rikkonaista aikaa. Talous oli syvässä lamassa, ja puolueiden yhteistyö kangerteli. Syksyllä 1975 järjestettiin ennenaikaiset eduskuntavaalit, joiden jälkeen Urho Kekkonen runnasi kokoon Martti Miettusen johtaman hätätilahallituksen. Tulin siihen mukaan opetusministerinä.

https://www.paavovayrynen.fi/2022/08/13/rempallaan-ovat-nyt-suomessa-seka-sisapolitiikka-etta-ulkosuhteet/ 

Paavo Väyrynen elää menneisyydessä, jossa Kekkonen ja Neuvostoliitto (NL) ovat vielä olemassa. Nyky-Venäjä ei enää ole Neuvostoliiton kaltainen suurvalta vaan pikkutekijä. Venäjä vielä haluaa tulla kohdelluksi suurvaltana vaikka ei se enää ole sitä.

http://jyrkivirolainen.blogspot.com/2018/03/1139-paavo-vayrynen-erotettu.html

https://vartiopaikalla.blogspot.com/2019/02/kansallismielisten-puuhailua.html

https://kalajokinen.blogspot.com/2020/07/su-05072020-paavo-vayrynen-tyrmaa.html

https://ilkkaluoma.vuodatus.net/lue/2018/07/paavo-vayrynen-tekee-sen-viela-kerran-tie-tahtiin

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti