tiistai 9. elokuuta 2022

Veroale sähköön?

Jotkut fantasioivat veroalesta energiaan. Veroale tuskin menisi kuluttajalle. Iso kysymys on miten tuotanto ja kulutus joustavat. Pidän todennäköisenä, että veroale menee pitkälti tuottajien hyödyksi ainakin lyhyellä aikavälillä.


Onko energian hinnoille tehtävissä mitään? Lyhyellä aikavälillä ei koska energiantuotantoa ei niin vain lisätä. Pidemmän päälle tulee mahdolliseksi rakentuu uusia voimaloita mutta tämäkin on varsin hidasta. Uuden ydinvoimalan valmistumiseen menee äkkiä 20 vuotta tai enemmänkin. Mitä sitten on tehtävissä? Eräs suositeltava tapa on ns. Ilmastosatanismi.

Tilanne on toivoton, asioita ei olisi alun perin pitänyt hoitaa näin huonosti. Energian säästö lienee ainut mahdollisuus alentaa energian hintaa. Koulut pitää nyt sulkea ja tuoda lapset takaisin turvalliseen ja edulliseen etäopetukseen. Näin kouluissa voidaan päästä jopa 100% energian säästöön. Etäkoulu on turvallinen ja energiatehokas vaihtoehto. Samalla ns. Elokapina nuoriso pelastaa maailman pienentämällä omaa varsin suurta hiilijalanjälkeään. Tietokonekoulut ovat Suomen kansan viimeinen keino pärjätä kylmän talven läpi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti