lauantai 6. huhtikuuta 2013

Kristinusko ja rasismi

Elämme muutosten aikaa, koska yhteiskunnan tuotantovoimat muuttuvat.
http://finnsanity.blogspot.fi/2013/04/piispan-mielesta-raiskaajien-10-vuoden.html

Vielä satavuotta sitten maailmasta muuttui tehokas tietoverkko. Nyt tieto saa kyytiä.
http://uskonpuolesta.blogspot.fi/2013/04/sopiva-maara-ahdasmielisyytta-on.html

Esim. kristinuskon filosofinen perusta on ajalta, jolloin yhteiskunnan tuotantovoimat olivat vallan toisenlaisia. Kristinuskossa korostetaan nimenomaan Jumalan luomaa todellisuutta, koska aikanaan ei ihmisellä ollut juurikaan kykyä tehdä mitään itse. Nykyään ihminen elää teknologisessa todellisuudessa, jonka ominaispiirteet johtuvat pitkälti teknologiasta ja ihmisen luomistyöstä. Ihmisen luomistyö voidaan nähdä jatkona Jumalan luomistyöllä (Näin on esim. Juutalaisuudessa). Kristinuskossa yleensä ihmisen luomistyötä ei samalla lailla nähdä Jumalan luomistyön suorana jatkona. Jotkut kristityt haluaisivat palata niihin aikoihin, jolloin Jeesus vaikutti ymmärtämättä, että yhteiskunta pitkälti luodaan niillä tuotantovoimilla, jotka vallitsevat eikä yhteiskunnan suhteet/moraali jne voi tulla kirjasta tai uskonnosta mitenkään. En näe, että olisi mitenkään mahdollista palata Jeesuksen ajan yhteiskunnan toimintatapoihin, koska yhteiskunnan tuotantovoimat eivät ole samat. Ilman samoja tuotantovoimia lopputulos ei ole sama vaan eri. Itse näen, että yhteiskunnan kehityskulku etenee ainutlaatuista tietä pitkin ja siinä ei voi palata aikaisempaan tilaan mitenkään. Edes nykyinen yhteiskunta ei ole pidettävissä nykyisenkaltaisena vaan se tulee väistämättä muuttumaan. Jokainen aika on ainutlaatuinen ja myös lokaalisesti partikulaarinen.

Haaveillahan voi uskosta vaikka mitä mutta jos usko aikoo pysyä relevanttina sen täytyy muuttua aikojen saatossa. Suomi väistämättä muuttuu maahanmuuton seurauksena.
http://simonelo.puheenvuoro.uusisuomi.fi/136974-islamistisaarnaajien-maahanpaasy-on-estettava

Maahanmuutto ja ihmisten massamuutot ovat paljon muokanneet maapalloa. Maahanmuutto on iso asia ja sen vaikutuksia pidemmällä aikavälillä on mahdoton ennustaa mutta vaikutukset tulevat olemaan dramaattisia.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti