tiistai 2. huhtikuuta 2013

Valtamedia ja totuus

Jutussa kerrotaan internetin vaihtoehtosivustoista, jotka tarjoavat perinteisen median välittämistä uutisista poikkeavia näkemyksiä, kuten salaliittoteorioita. Niissä väitetään faktoina muun muassa seuraavia asioita: ilmastonmuutos on huijausta, rokotukset ovat hengenvaarallisia, koulusurmat ovat lavastettuja ja aids levitettiin tahallaan homoihin.
Usein informaatio tarjotaan uskottavan näköisessä paketissa. Magneettimedia-lehti muistuttaa ulkoisesti oikeaa sanomalehteä, jollaisten sisältöihin on ollut tapana uskoa.
Internetissä uskottavuus on vielä vaivattomampaa saavuttaa. Ilmaisten ja helposti muokattavien blogialustojen avulla oman nettisivun saa muistuttamaan perinteisten uutisvälineiden verkkosivuja.
Taitavasti ja viihdyttävästi tehtynä propaganda onnistuu selittämään maailmaa houkuttelevammin kuin tylsä totuus.
Salaliittoteorioita ja medialukutaitoa tutkineet Demos UK:n tutkijat Jamie Bartlett ja Carl Miller toteavat raportissaan, että brittinuorten lähdekritiikki on onnetonta. Teinit pitävät Youtubea ja Googlea huomattavasti luotettavampina tietolähteinä kuin vaikkapa The Guardian -sanomalehteä tai maan hallitusta. Medialukutaidottomiin nuoriin on helppo syöttää väkivaltaisia ja radikaaleja ajatuksia. Ja verkossa medialukutaitoa koetellaan jatkuvasti.
http://longplay.fi/google-syrjaytyneet/

Longplay (Ilkka Pernu) kritisoi vaihtoehtomediaa syyllistämällä lapsia (diginatiiveja) lähdekritiikittömiksi lukutaidottomiksi pullamössönassuiksi. Itse en kyllä pidä hallituksia yleisesti luotettavina, koska hallituksilla on paljon salattavaa. Vaihtoehtomedialla eli esim. Jussimedialla ei ole voimavaroja tehdä samankaltaista tutkivaa journalismia kuin esim. Hesarilla tai Ylellä. Verkkomediaa (eli siis Magneettimediaa, Riikka Söyringiä) en pitäisi luotettavana noin pääasiallisesti, koska siellä olevat toimittajat eivät ole kovin älykkäitä ja heillä on selvästi taka-ajatuksia ja salaisia agendoja.
http://www.verkkomedia.org/news.asp?mode=2&id=7393

Tosin Verkkomedia tuskin enempää vääristelee asioita kuin muutkaan. Jussi Mediaa pitäisin rehellisimpänä mediana Suomessa mutta Jussi Median toimituskunta koostuu lähinnä muutamasta Legendaarisesta Jussista, joilla ei ole aikaa kirjoittaa kaikesta mahdollisesta.
http://www.demos.co.uk/publications/truth-lies-and-the-internet

Tietyt piirit ovat ilmeisesti huolissaan siitä, että vaihtoehtoiset totuudet heikentävät heidän kykyään manipuloida ihmisiä. Ristiriitainen tieto voi vapauttaa ihmiset pohtimaan asioita ja kyseenalaistamaan valtavirtamedian ja virallisen totuuden/tiedon. Ilmastonmuutostotuutta on jo pitkään ajettu valtavalla voimalla ja kaikki vaihtoehtoiset näkemykset on pyritty tuhoamaan.
http://ilmastohuijaus.blogspot.fi/2013/03/poltetaan-kirjoja-poltetaan-ihmisia.html

Tieteellinen näyttö ilmastonmuutoksen totuudellisuudesta ei ole niin vahva kuin ilmastouskovaiset haluaisivat sen olevan. Ihmisille on haluttu luoda uskonto ilmastonmuutoksesta, uusi teologia.
http://nwohavaintoja.blogspot.fi/2013/04/fox-kanava-hyokkasi-jim-careyn-kimppuun.html

http://finnsanity.blogspot.fi/2013/04/kirkon-raiskauskulttuuri-avautuu.html

Aikanaan oli joku natsitiedemies Amerikassa, joka puhui näistä asioista, eli että luodaan pelkoja terroristeista, sitten ilmastonmuutoksesta, sitten ufojen hyökkäyksestä että maailmaa kyetää vallitsemaan.
http://juffo.blogspot.fi/search/label/NWO

Maailman hallisemisen tarve ja pelko ovat median luoman pelottelun lähtökohta, Jeesuksen julistama rakkauden ilosanoma on unohdettu. Ihmisiä pyritään hallitsemaan pelolla ja epävarmuudella; peloteltu ihminen hyväksyy mitä vaan pelastuakseen. Pelkäävä lähettää lähimmäisensä vaikka tuhoamisleirille mädästä omenasta. Iso osa Länsimaisesta kulttuurista on luotu lähettämään tätä jatkuvaa pelon ja vihan sanomaa vailla rakkautta. Jeesuksen sanoin kuolemaa ei ole, koska Jeesus on voittanut kuoleman. Älkää pelätkö, silloin teitä ei kukaan voi hallita.
http://www.verkkomedia.org/news.asp?mode=4&id=7403

Nähtävästi ihmiset eivät kuitenkaan pelkää tarpeeksi vaan ihmisten luontainen elinvoima on niin suuri ettei suurikaan propaganda kykene sitä nujertamaan. Naurakaamme vainoojiemme päälle ja todetkaamme  sekä Raamatun että Koraanin opetusten perusteella, että säät ovat Jumalan eivät ihmisen käsissä.

Helsingin Sanomissa ei ole paljoakaan kirjoitettu superälystä vaikka se onkin tärkeämpi kuin moni muu.
http://jpoli.blogspot.fi/2013/03/ilmastodenialismi.html

http://www.verkkomedia.org/news.asp?mode=1&id=7404

http://nwohavaintoja.blogspot.fi/2013/03/long-play-lp-aloitti-informaatiosodan.html

http://sosiokeiju.blogspot.fi/2012/11/uusi-media.html

http://juffo.blogspot.fi/2013/04/sirius-ufo-elokuva.html

http://sosiokeiju.blogspot.fi/2013/04/valtamedian-mediavalta.html

http://ulkopolitist.wordpress.com/2013/04/08/foliohattujen-paraati/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti