maanantai 25. tammikuuta 2021

Sanna Marin ja rokote

 Sanna Marin on pidetty poliitikko; suosiota on riittänyt vaikka näytöt ovat ohuet. Suomessa on tosin pystytty pitämään korona kurissa, mutta onko se Marinin ansiota; sitä ei tiedä kukaan.

EU on rahoittanut rokotteen kehittämistä ja tuotannon nopeuttamista 336 miljoonalla eurolla, mutta viime viikon perjantaina AstraZeneca ilmoitti, että se ei aiokaan toimittaa luvattuja 100 miljoonaa rokoteannosta tämän vuoden ensimmäisellä neljänneksellä.

https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/bfe03caf-3115-4834-b2f2-78401fdcd870

Realistisesti ajateltuna tuskin missään on saatavilla rokotteita suuria määrin, koska yksinkertaisesti ei ole olemassa mitään massatuotantolaitoksia. Isoja tehtaita on ainakin Intiassa. Europpalaiset ovat pitkälti siirtäneet massatuotantolaitokset Intiaan ja Kiinaan; omaa tuotantoa ei yksinkertaisesti ole. Tyhjästä on paha nyhjästä.

Until January 23, India had sent the vaccine developed by Oxford-AstraZeneca and mass-manufactured in India by Indian pharmaceutical firm Serum Institute to several countries in South Asia.

https://gulfnews.com/opinion/op-eds/covid-19-indias-vaccine-diplomacy-an-exemplar-of-sorts-1.76697253

Se on pitkälti eurooppalaisten (EU) omaa syytä, että kaikki tuotanto on siirretty Intiaan ja Kiinaan. Ei voi hölmömpiä poliitikkoja olla. Lääketuotannon ylläpito EU:ssa olisi maksanut valtavasti ja lisäksi lääketuotanto (rokotteet ja muut pillerit) on valtavan saastuttavaa. Poliitikot eivät ole olleet valmiita tuhoamaan luontoa. Lisäksi suuryritysten voitot olisivat olleet pieniä jos oltaisiin pidetty tuotanto EU:ssa.

THL:n Salminen: "Rajatoimet ensisijaisia, pyritään estämään muunnokset. Lentorajoitustoimet vain välttämättömiä. Kaikki matkustajat ohjataan testeisin. THL antanut kaikille lentoyhtiöille suosituksen vaatia korononatestiä ennen lentokoneeseen astumista."

https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/33360518-9b35-4af4-8414-b4deefc5d51a

Nyt on jouduttu selaiseen tilanteeseen, että mitkään keinot eivät näytä riittävän, Rokotteiden saatavuus tulee olemaan huono ja sille ei paljoa pysty tekemään. Uuden lääketehtaan pystyttäminen vie monta vuotta. Tuskin koneita tai henkilöntaa (osaavaa) saa mistään.

Sanna Marinin kevät näyttäytyy karmeana, kansaa tulee kuolemaan kuin heinää. Sanna Marin on laittanut vähät voimansa Prideen ja muuhun sellaiseen, kun olisi pitänyt yrittää pelastaa kansa kuolemalta.

https://ranneliike.net/artikkelit/15933/sateenkaarivuosi-2020

Vähät voimat on "tuhlattu" sateenkaariin kun olisi pitänyt laittaa joka ikinen euro suojautumiseen koronalta. Tilanne näyttyy tavalliselle kansalle karmeana. Riskiryhmät tulevat vielä oppimaan kevään myötä mitä pelko on.

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/timoaunio/pohkon-kansan-pohkot-paattajat/

http://jukkahankamaki.blogspot.com/2021/01/kirjaholokausti.html


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti