keskiviikko 27. tammikuuta 2021

Teollinen ruoka sairastuttaa

 Teollisesti suurmassatuotettu ruoka sairastuttaa ihmisiä. Teollinen mönjä on sellaista tavaraa, että voiko sitä edes ruoaksi sanoa. Kaupasta tosin ainakin vielä saa ruokaa, jonka tuotanto on vähemmän prosessoitua. Ainakin itse ostan ruoan pitkälti raaka-aineina ja teen itse. En juurikaan osta valmista ruokaa. Lihat ostan kaupan hyllyltä enkä elävinä kuten kiinalaiset. Tuoretta ruokaa ei länsimaissa helposti saa mistään. Kiinassa saa ostettua kanan elävänä. Teurastaa en osaa eli elävän ruoan ostaminen ei oikein onnistu.

Supermarket Survivalisti yrittää tuoda laadukkaamman ruoan asiaa esille.

https://www.ruohonjuuri.fi/products/olli-posti-supermarket-survival-kirja

http://antakeearmoo.blogspot.com/2019/03/biohakkerin-kasikirja-ja-supermarket.html

Nykyään osa ihmisistä on jo sen verran varakkaita, ettei hinta enää pelkästään ohjaa ostamista. Pörssissä rikastuneilla on varaa ostaa laadukasta.


 

 Itse olen pitkälti samaa mieltä, että huono ruoka sairastuttaa. Huonossa ruoassa ei juurikaan ole kysymys pelkästään hinnasta, koska esim. porkkanat ja peruna ovat kyllä montaa teollista möttöä halvempi jo pelkästää kilohinnan suhteen. Jos lasketaan laatupainotettuja hintoja ruoille, niin laadus porkkana voittaa helposti monet teolliset mömmöt. Ruoalla on myös ilmastopoliittinen aspekti. Itse olen ns. lihaani. Lihaa ja juustoa tulee syötyä.Tofua en syö. Monen laskelman mukaan kasvispohjainen ruokavalio on ilmastokuormituksen kannalta parempi vaihtoehto.
Joku kauramaito on myös älytön ruoka. Kauramaito on teollista bulkki nyhtökauran ja vastaavien kanssa. Kaura kannattaa syödä kaurapuurona; silloin se on terveellistä ja halpaa. Yhden kaura maitotölkin hinnalla syö ainakin parin viikon ajan kaurapuuroa. Kaurapuuro on erittäin terveelistä ja lisäksi halpaa. Itse syön yleensä aamulla kaurapuuroa ja joskus myös illalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti