perjantai 22. lokakuuta 2021

Superäly

AGI (Artificial General Intelligence) voidaan ehkä saavuttaa suhteellisen nopeasti jos ihmiskunta keskittää kaikki voimavaransa siihen, uusi Manhattan projekti.

Suomessakin voitaisiin hävittäjiin tarkoitetut 10 miljardit keskittää Superälyn kehittämiseen. Superäly voisi sitten ratkaista maailman ongelmat ja auttaa ihmisiä suurten ongelmien selättämisessä. Hävittäjät käynevät jokatapauksessa vanhanaikaisiksi varsin nopeasti tekoälyn kehittyessä ja saadessa kokonaan uusia muotoja.

http://jpoli.blogspot.com/2021/10/maahanmuuttajapolitiikka-robotti.html

http://jpoli.blogspot.com/2021/10/ranska-sijoittaa-6-miljardia-euroa.html 

Supertekoälyllä tulee varmasti olemaan valtavat yhteiskunnalliset muutokset, joita ei voi vielä ennakoida. Mitään tietä ei kuitenkaan ole etteikö Superäly syntyisi. Itse ajattelen Superälystä, että sen synty on väistämätöntä, ainoastaan ajoitukseen voidaan vähän vaikuttaa. Superälyn syntyminen tarkoittaa erään (ihmisen) ajanjakson loppua, sitä ei kuitenkaan pysty estämään mitenkään. Jotkut ajattelevat lapsellisuuksissaan, että ihmiskunta kokoaa voimansa tekoälyä vastaan - näin tuskin tapahtuu, vaikka Supertekoäly onkin jossain mielessä jopa pelottava asia - mutta silti väistämätön.

https://www.theseus.fi/bitstream/handle/10024/501332/Valtteri%20Vainio.pdf 

https://huuhtanen.wordpress.com/2021/10/07/tekoaly-ja-ihmisen-alyn-konkurssi/comment-page-1/

https://huuhtanen.wordpress.com/2019/09/17/tekoaly-voi-viela-nayttaa-meille-kaapin-paikan/

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/jaakkokorpi-anttila/kiina-pyrkii-globaaliin-sotilasjohtajuuteen/ 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti