perjantai 1. lokakuuta 2021

Ilmastonmuutos?

Onko ilmastonmuutos totta? Siihen on vaikeata vastata. Toisaalto monet arvostetut tutkijat ovat sitä mieltä, että se on totta. Toisaalta monet asiat puhuvat sen puolesta, että se ei ole totta. Tosiassa ilmasto on aina muuttunut eli siinä mielessä ilmastonmuutos on totta. Toisaalta onko ilmastonmuutos ihmisen aiheuttama vai johtuuko se mahdollisesti auringon aktiivisuudesta jää vastaamatta. 

Täytyy muistaa kuitenkin se, että jos ilmastonmuutos on totta ja odotetaan, että siitä saadaan riittävä näyttö, niin tämä näyttö saadaan vasta siinä vaiheessa kun ei enää voi mitään tehdä. Aikajänteet ovat niin pitkiä siinä mielessä, että tieteellisen varmuuden saavuttaminen vie valtavasti aikaa. Tarvitaan satojen vuosien mittaushorisontti, että asioista saadaan varmuus.

https://www.wolframalpha.com/input/?i=global+climate+studies

https://www.climateinteractive.org/tools/ 

Jos ilmastonmuutos onkin totta ja sen seuraukset ovat todellisia eivätkä harhaan niin silloin olisi syytä julista ilmastohätätila. Ilmastonmuutoksen vaikutuksia vaikea arvioida. Jos ne ovat todella suuret niin silloin toimiin pitäisi ryhtyä heti. Ensimmäisenä tulee mieleen, että hävittäjiä ei pitäisi hankkia vaan ne rahat tulisi laittaa ilmastonmuutoksen torjuntaan.

Maailman sotilasmenot ovat niin suuret, että niillä saataisiin paljon aikaiseksi, jos ne käytettäisiin ilmastonmuutoksen torjuntaan. Mistään muualta tuskin voi sellaisia rahamääriä saada.

http://ekoahdistus.blogspot.com/2018/11/miten-puhua-lapselle-ilmastonmuutoksesta.html

https://pjarvinen.blogspot.com/2019/03/ilmastonmuutos-ei-ole-sukupolvikysymys.html 

http://luetaankotama.blogspot.com/2020/04/kuinka-kertoa-lapselle.html

https://yle.fi/uutiset/3-12113097 

https://areena.yle.fi/1-50647076 

Ilmastohakukone:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti