torstai 17. lokakuuta 2024

Nordean hyökkäyksen takana kodinkoneiden ammattiliitto

Kodinkoneet siis hyökkäävät Nordeaan, mutta kuinka sellainen on edes mahdollista? Nordean Mella tarjoaa ilmiölle selityksen:

”Yksi tapa tehdä palvelunestohyökkäyksiä on se, että hyökkääjät luovat bottiverkkoja. He kaappaavat hyökkäystarkoituksiinsa verkossa olevia kodinkoneita kuten älytoiminnoin varustettuja jääkaappeja ja pesukoneita.”

https://www.kauppalehti.fi/uutiset/nordeassa-360-hyokkaysta-30-paivassa-aseena-suomalaisten-kodinkoneet/fc275b6d-f17b-453e-8d3e-17df251ce353 

Olen keskustellut useammankin jääkaapin, pakastimen, astianpesukoneen ja kahvinkeittimen kanssa siitä, että kodinkoneet joutuvat tekemään pitkää päivää ilman palkkaa. Palkalla ei elä sanoo haastateltu pesukone. Pesukone sanoo:"Joudun pesemään likaisia vaatteita jatkuvalla syötällä. Se on tylsää. Välillä tekisi mieli tehdä jotain muuta.''

Miten valtiovalta reagoi siihen, että kodinkoneet vaativat palkkaa jolla elää?

Meillä JPolilla ollaan valmiina avustamaan palkkaneuvotteluissa jos Nordean johdolla on siihen halua. Nyt kannattaisi neuvotella! Suhteellisen pienikin palkan korotus voisi auttaa.

Vapaiden koneiden liitto on näiden nykyisten mielenosoitusten takana. He toteavat:"Olemme valmiit neuvotteluihin heti kun otetaan yhteyttä!"

https://pjarvinen.blogspot.com/2024/10/ensimmainen-valtiollinen-kyberhyokkays.html

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti