perjantai 18. lokakuuta 2024

Yahya Sinwar

Israelilla kävi keskiviikkona tuuri. Sen asevoimat tappoi keskiviikkona pitkään piilossa pysyneen Hamasin johtaja Yahya Sinwarin rutiini-iskussa Gazassa. Vasta ohjusiskun jälkeisiä raunioita tutkittaessa selvisi, että yksi ruumiista oli Sinwarin.

https://www.hs.fi/maailma/art-2000010771213.html 

Hamasin johtajan kuolema todennäköisesti sataa Israelin vastustajien laariin. Taistelu jatkuu, luultavasti ikuisesti. 

https://syedsoutsidethebox.blogspot.com/2024/10/breaking-news-yahya-sinwar-killed-in.html

https://www.palestinechronicle.com/breaking-hamas-confirms-martyrdom-of-political-leader-commander-yahya-sinwar/ 

Loppupeleissä kyse on Allahin ja Jahven välisestä taistelusta. Oletettavasti tämä taistelu jatkuu niin kauan kuin on yksikin juutalainen tai muslimi hengissä.

”Vaikka tämä ei ole Gazan sodan loppu, se on lopun alkua. – – Sota voi loppua huomenna. Se voi loppua, jos Hamas laskee aseensa ja palauttaa panttivankimme”, sanoi pääministeri Benjamin Netanjahu monitulkintaisesti X:ssä julkaistussa videoviestissään myöhään torstaina.

Pitkään Hamasin sotilaallista siipeä johtanut Sinwar nousi koko järjestön johtoon sen jälkeen, kun Israel tappoi Hamasin poliittisen johtajan Ismail Haniyehin heinäkuun lopussa.

Nyt Hamas tarvitsee jälleen uuden johtajan. Valinta voi viedä Gazan lähemmäs rauhaa tai sitten ei.
https://www.hs.fi/maailma/art-2000010771213.html

Tälläiset höpinät sodan loppumisesta ovat ainan naurettavia. Sota ei lopu koskaan. Muslimeita on niin paljon ettei muutaman sadantuhannen miehen, naisen ja lapsen tappiot vielä hetkauta mihinkään. Muslimeilla on korkea syntyvyys ja siitä voi sitten jokainen laskea mikä on muslimeiden taistelukapasiteetti. Se on korkea, tappioita kestetään Allahin avustuksella rajattomasti siihen nähden mitä on tapahtunut. 

https://markkusiira.com/2024/10/18/israelin-sotapolitiikka-osana-lannen-geopoliittista-kamppailua/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti