Nyt on paljon maailmalla kirjoitettu tietokoneiden älykkyydestä eli ovatko ne saavuttaneet tietoisuuden.
http://tietsikka.blogspot.com/2022/07/copilot.html
Kysymys on varsin vaikeata vastata, koska tavallinen ihminen ei pääse itse testaamaan koneita vaan Googlen valitsemat ihmiset pääsevät kokeilemaan. Sinällään en pitäisi tietokoneiden tietoisuutta kovinkaan epätodennäköisenä. Monet ovat ennakoineet, että tämä tapahtuisi joskus 2045.
http://suppelaiset.blogspot.com/2022/07/singulariteetti-lahempana-kuin-2045.html
Nyt sitten jännitetään miten asiat ovat? Itse olen kyllä innolla odottamassa tietoa ja miten Suomi poliittisesti suhtautuu tekoälyyn. Tuleeko Suomesta tekoälyjen paratiisi vai helvetti? Miten kirkko suhtautuu? Miten suhtaudutaan tietokoneiden mahdolliseen homouteen ja lesbouteen vai ovatko he transuja?
http://tietsikka.blogspot.com/2022/03/mooren-laki.html
http://juffo.blogspot.com/2022/05/raamattu-ja-ufot.html
JPolihan on politiikka blogi eli tietokoneet nähdään täällä poliittisena asiana eikä teknologisena. Itsellä kun ei ole kovinkaan syvällistä teknologista koulutusta, niin asiat nähdään väistämättä erilaisesta perspektiivistä kuin teknologiablogistien tuotokset. Sen verran olen tekniikka opiskellut, että tiedän niistä jotain. Yhteiskunnallinen lähestymistapa on kuitenkin hedelmällinen, koska teknologia on kuitenkin yhteiskunnallinen ilmiö. Pelkästään teknologinen perspektiivi on aika tylsä, koska siitä puuttuu kaikki draama ja meno ja meininki. Internet oli alun pitäen suosittu juuri teknologia ja luonnontieteilijöiden keskuudessa ja he oli varsin tylsää porukkaa. Heillä on sellaisia ihanteita jotka nyt eivät ole kovinkaan hyviä loppupeleissä vaan johtavat aika tylsään meininkiin.
Singulariteetti on itselle lähinnä taloudellinen ja yhteiskunnallinen ilmiö. Internetissähän on paljon poliittisia kysymyksiä, kuten saako tekoälyrobotti tappaa ihmisen?
http://jpoli.blogspot.com/2022/07/tappajaroboteille-oikeus-tappaa.html
Tämähän on viimekädessä poliittinen (ja taloudellinen) kysymys eikä niinkään teknologinen. Paljon on keskusteltu yleensä säätelystä näissä asioissa. Säätelyn ongelma on se, että sillä on melkein mahdotonta saada hyvää lopputulosta aikaan. Se on sama juttu kuin Fortum ja Uniperin touhuissa. Poliittinen säätely on vaikeaa. Tekoälyjen sääteleminen on vielä monta kertaluokkaa vaikeampaa, käytännössä mahdotonta. Suuret tekijät kuten USA ja Kiina eivät varmasti suostu rajoittamaan omia tekoälytouhuja millään lailla.