keskiviikko 13. heinäkuuta 2022

Saksan energiamaksut jäävät suomalaisten maksettaviksi

Valtavat riskit ottanut Fortum pistää Saksan energiakulut suomalaisten maksettaviksi. Valtavat velat ovat suomenkansan edessä. Mitä nyt tehdä? Maanpetosoikeudenkäynti pitäisi nyt saada käynnistettyä. Eihän se maksuja poista mutta tuo kansalle tiettyä lohtua. Virheet on maksettava verellä - näin suuria maksuja ei vankeudella pysty hyvittämään.

Nyt  pitää miettiä mistä rahat temmataan. Näin suuria summia on vaikea hankkia. Itse suosittelin perustettavaksi kansankännykkätuotantoterapiayksikön. Suomi pistäisi koko kansan tekemään kännyjä - aina vauvasta vaariin. Tällaisella hätätuotannolla kerättäisiin sitten velkojen maksuun rahaa. Esimerkiksi eläkeläiset voisivat tehdä Rovaniemeltä kännykkämatkoja Saloon. Salossa sitten laitettaisiin kansalaiset telttamajoitukseen ja kokoamaan kännyjä halvalla myytäväksi Kiinaan. Kuri olisi kovaa ja työtä tehtäisiin 20 tuntia päivässä. Ruokana olisi kevyt kenttäkeittiö mallia Jussi, terveellistä ja ravitsevaa keittoa. Tällaisella työtoiminnalla pidettäisiin kansa virkeänä ja toimintakykyisenä. Aikaa ei kuluisi viinan kanssa läträämiseen vaan kännyjen tekemiseen. Tehdäänhän Kiinassakin kännyjä, miksei sitten Suomessa? Jos Saksan maksut ovat vaikka jotain satamiljardia euroa, niin siitä on helppoa laskea, että jos kännystä saisi yhden euron kappale, niin kännyjä täytyisi valmistaa noin satamiljardia kappaletta. 

Samaa linjaa voitaisiin sitten käyttää muuallakin, joka paikassa tehtäisiin jotain tuottavaa työtä. Kouluissa voitaisiin tehdä jotain komponentteja. Ruokaa ei saisi ennen kuin kiintiö on täynnä.

Elokapinalaiset laitettaisiin kovaan työhön tiellä istumisen sijaan. 

1 kommentti: