sunnuntai 19. helmikuuta 2012

Poliittinen Länsi tuhoutumassa

Perinteisen lännen heikentyessä Kiinan tuotanto tavoittaa Yhdysvallat noin 2030 ja Venäjänkin voima on ollut palautumaan päin. On laskettu, että perinteinen länsi tuottaa nyt 50 prosenttia ja kuluttaa 60 prosenttia maapallon tuotannosta. Tämä alijäämä on rahoitettu lainalla, mutta se tie on kuljettu loppuun. Nykyinen finanssikriisi kertoo sopeutumisen alkaneen ja muutos tulee ravistelemaan maailmaa vielä pitkään.
http://suomenkuvalehti.fi/blogit/eri-mielta/suomi-voisi-olla-laajemman-lannen-kotipesa

Suomi ei ole mitenkään riippuvainen Lännestä eli sen tilalla ei ole mitään merkitystä.

Amerikka tuskin on pidemmän päälle kiinnostunut Suomesta tai Euroopasta, koska eurooppalaisperäinen väestö vähenee ja siteet heikkenevät Aasian ja Afrikan vahvistuessa. Mustilla ei ole yleensä suurempaa kiinnostusta eurooppaan.

4 kommenttia:

 1. Suomi on länsimaa, ja nykyinen kansainvälinen järjestelmä, jossa länsimaiden hegemonia turvaa Suomellekin varsin suotuisat olosuhteet, on maallemme varsin positiivinen.

  Nykyisen kansainvälisen järjestelmän romahtaminen tai uuden ei-länsimaisen hegemonin nousu ei ole positiivinen kehitys Suomelle eikä muille länsimaille.

  VastaaPoista
 2. Suomi on sitouttanut itseään Länteen mutta siinä on ollut valtavat riskit. Ainakin perinteinen Länsi on raaka-aine köyhää ja väestö vanhenee. Valta pakenee Länneltä väistämättömästi Kiinaan ja muualle. Historiallisesti Kristityn Lännen mahtiasema ei ole kovinkaan vanha. Ainakin 1600 luvulle asti Kiina oli ykkönen monessa asiassa.

  VastaaPoista
 3. Suomen on sijoitettava itsensä sinne, missä kansakunnan jatkuvuus on parhaiten turvattu. Kiina ei sitä turvaa, ei liioin Venäjä. Toisaalta, kun USAn mielenkiinto Euroopan tapahtumiin väistämättä vähenee, siitä ei ainakaan meille Eldoradoa muodostu.

  http://eaglesflysingly.blogspot.com/2012/02/seta-samuli-kaantaa-selkansa.html

  VastaaPoista
 4. Amerikka jo pelkästään väestösuhteiden muuttumisen takia ei tulevaisuudessa ole Euroopan ylin ystävä.

  Obama on musta ja eurooppalaisperäiset Amerikan johdossa ovat tulevaisuudessa harvinaisuus.

  Jokainen voi miettiä miten esim. mustan ja aasialaisen sekoitus suhtautuu valkoisiin eurooppalaisiin. Amerikan Presidentti on kuitenkin Naton Ylipäällikkö...kannattaa vetää johtopäätökset.

  VastaaPoista