perjantai 3. kesäkuuta 2022

Niinistön erottava NATO sotkujen takia

Presidentti Sauli Niinistön tulee kantaa poliittinen vastuu Suomen NATO politiikan täydellisestä epäonnistumisesta. 

https://www.hs.fi/politiikka/art-2000008861876.html

Niinistön harjoittama politiikka on osoittautunut katastrofiksi. Presidentin olisi pitänyt tajuta, että Turkin vaatimat asiat pitää hoitaa ennen kuin lähetettiin hakemus. Nyt joutunut pahaan välikäteen. Erityissuhde Venäjään on tuhottu ja Suomella ei ole enää erityisasemaa, joka vielä vähän aikaa sitten oli. Suomi olisi voinut suhtautua Ukrainan sotiin siten, että se ei kuule; olemme puolueettomia. Mitä tekin maan johto? Hirtti itsensä sellaiseen poliittiseen unelmaan, joka tuskin toteutuu. Suomi pelasi itsensä pussiin, maanjohdon vastuuttomalla politiikalle. Nyt sitten toivotaan ja rukoillaan, että Turkki (ja muut) hyväksyivät Suomen NATOon. Tilanne on sanalla sanoen hirveä. 

https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000008864119.html

Tälläisessä tilanteessa ainut oikea tie on, että sekä Presidentti Sauli Niinistö ja Pääministeri Sanna Marin eroavat välittömästi järjestetään sekä Presidentin vaalit että Eduskuntavaalit. Vain tämä voi palauttaa Suomen poliittisen johdon legitimiteetin kansan silmissä. Jossain päin maailmaa tallaisessa tilanteessa olisi jo kyse maanpetoksesta.

Meillä JPolissa on ollut jo aikanaan tiedossa, että Suomen jäsenyyttä NATOssa ei tulla hyväksymään. Olisimme mielellämme antaneet asiasta asiantuntijalausunnon mutta meidän mielipidettämme kysyttyä. Ja nyt ollaan katastrofin partaalla. Katastrofin joka olisi ollut mahdollista estää.

1 kommentti: