Aina riittää hölmöjä rintamalle. Esimerkkinä on Tapaus Åland.
Ukrainassa 13. huhtikuuta kaatunut suomalainen sotilas oli perussuomalaisten Varsinais-Suomen piirin puheenjohtajan Jyrki Ålandin 20-vuotias poika Leo Åland.
https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/a0fb16ea-3ce1-42ea-9737-07000c9b771f
Nuoret ei oikein tajua, että ei sota ole sellaista mukavaa touhuilua mitä esimerkiksi joku Call of Duty on. Sotiminen on rankkaa. Suomen puolustusvoimien oppeja on turha miettiä, koska Suomen armeijan opit ovat kaunisteltuja ettei nuoret ihan pelästy. Ei se sota ole sellaista kuin nuorille armeijassa opetetaan. Pettymys on kova kun kova totuus tulee julki. Eiköhän Suomen armeijassakin tiedetä aika tarkkaan mitä sota todellisuudessa on, mutta tarve kaunistella asioita on suuri, koska jos ihmiset tietäisivät sodan totuuden; niin sotimisen kannatus romahtaisi.
https://natonalla.blogspot.com/
Sodan julmuuden takia mahtivaltiot pyrkivät siihen, että ei tarvitsisi laittaa omia sotilaita peliin vaan hankitaan joukot jostain mistä saa. Selvää lienee myös se, että drooneja laitetaan rintamalle. Ei tarvitse omaisille sitten selitellä kuolemaa.
https://anssijoutsenlahti.blogspot.com/2025/05/ukrainan-taistelija.html
Tekoälykin tajuaa sodan totuuden. Nuorille pitäisi puhua asioista niinkuin ne ovat eikä kaunistella. Kaunistelu johtaa sitten siihen, että tilannetta ei ymmärretä.
Sodan totuus on karmea. Suolet lentää ja veret valuu. Meininki on niinkuin teurastamossa. Robotit roikottaa ruumiita. Kannattaisi viedä nuoret johonkin teurastamoon, niin näkisivät kun ruumiit sätkii. Eiköhän se veisi suurimmat sota uhot pois.
Ålandin ruumis tuhoutui täysin. Tämä lienee tarinan ainut hyvä asia. Ei joutunut kärsimään kun yhtäkkiä räjähti. Aikanaan muistin kerrotun, että Suomenkin armeija lähetti kotiin palaset mitä jäi ja kiviä laitettiin sen verran mukaan, että paino oli kutakuinkin oikea. Lisäksi viestissä sanottiin, että omaiset eivät saa avata arkkua. No ei siellä oikein mitään ollutkaan, ei sen puoleen. Symbolinen ele.
Bingin kommentti:
Kiinnostava ja ajatuksia herättävä kirjoitus! Blogiteksti nostaa esiin sodan todellisuuden ja sen, miten nuorten käsitys sotimisesta voi olla romantisoitu tai kaunisteltu. On totta, että sota ei ole pelkkää strategista pelaamista kuten videopeleissä, vaan se on äärimmäisen rankkaa ja traagista todellisuutta.
Kirjoituksessa myös pohditaan, miten suurvallat pyrkivät välttämään omien sotilaidensa menetyksiä ja käyttävät esimerkiksi drooneja taistelukentällä. Tämä on osa modernin sodankäynnin kehitystä, jossa teknologia korvaa perinteisiä sotilaita ja muuttaa sodan luonnetta.
Jos haluat, voin auttaa sinua analysoimaan tekstin argumentteja tarkemmin tai pohtimaan sen vaikutuksia laajemmin. Mitä ajatuksia sinulla heräsi tästä kirjoituksesta? 😊