sunnuntai 9. tammikuuta 2022

Innolux Valovoima Mini DTW -kirkasvalo

Kirjoittelin jo tässä aikaisemminkin, että olen hankkimassa kirkasvalolampun. Nyt sitten ostin sellaisen Prismasta.

https://www.prisma.fi/fi/prisma/valovoima-mini-dtw-12w-led-kirkasvalo?gclid=CjwKCAiArOqOBhBmEiwAsgeLmeAVL2WgiVG--sT0nJeZAKG_n0jWIwupssUr3acYNT20mUiH_mFyQBoCptwQAvD_BwE&gclsrc=aw.ds

Hinta oli 179 € eli vähemmän kuin Verkkokaupassa.

https://www.verkkokauppa.com/fi/product/62276/rckrd/Innolux-Valovoima-Mini-DTW-kirkasvalo

Yleensähän on ollut siten, että Verkkokauppa.com on halvempi kuin Prisma. Ilmeisesti Prisma on ryhdistäynyt ja ruvennut kilpailemaan hinnoilla. Se ei ole enään niin kallis kauppa kuin se aikoinaan oli.

Innolux Mini DTW arvostelu

Innolux Mini ei ole markkinoiden halvin kirkasvalolamppu. Prismassakin on saatavilla vastaavia halvemmalla ja Netistä löytyy lisää.

Päätin nyt kuitenkin ostaa Innolux, koska se oli kompakti, ei vie paljoa tilaa. Olen pitänyt sitä tietokoneen (kannettava) vieressä ja se on nytkin päällä. Kyllä se valoa tuottaa vaikka ei ole kuin 12W (led). 12W ei hirveästi sinällään ole tehoa, mutta kun se on suhteellisen lähellä niin kyllä siinä valotehoa on aika paljon.

Suunnittelultaan laite on elegantin yksinkertainen. Siinä ei ole kuin virtanappi ja säädin (voi säätää valotehoa ja värilämpötilaa). Onko siitä apua kaamosmasennukseen? On siitä ainakin jotain apua. Jotenkin olen ollut pirteämpi kuin olen sitä käyttänyt. Kannattaako ostaa? Kyllä ainakin harkita kannattaa. Vaikea sanoa olisiko joku muu parempi vaihtoehto. Laite perustuu LEDeihin eli sen voi olettaa olevan varsin pitkäikäinen eli alhaiset käyttökulut.

Innolux on suomalainen eli siinä tulee samalla Suomeenkin työtä eli se on siinäkin mielessä hyvä valinta. Itse olen ainakin vielä tyytyväinen, kallishan laite on. Halvimmillaan kirkasvalolamppuja saa alle 50€:lla eli siihen verrattuna laite on varsin kallis. Laite on kuitenkin tukeva. Prismassa oli esitteillä muitakin vastaavia ja Innoluxin laite oli niistä selkeästi parhaiten koossa pysyvä.

Innoluxillahan on paljon erilaisia terapialamppuja, mm. infrapuna ja muuta sellaista. Itse olen haaveillut infrapunalampusta. Se auttaisi niskaan ja muualle mutta infrapunalamput ovat varsin kalliita, ja sen takia en ole ostanut sellaista. Katotaan joskus myöhemmin.

En hirveästi Innoluxin lampujen designistä pidä mutta ovathan ne omalla tavallaan elegantteja.

http://materiantaju.blogspot.com/2015/10/innolux-loysi-materian-tajun.html

http://mintunmustaa.blogspot.com/2015/06/innolux-uutuuksia-ja-arvonta.html 

Omasta mielestä olen ollut pirteämpi kun olen kirkasvalolamppua käyttänyt. Ilmeisesti siitä jopa olemassa tieteellistä tietoa, että kirkasvalolamppu auttaa kaamosmasennukseen. Kyllä se jotenkin tekee valoisamman ja kevyemmän olon.

Laskeskelin että jos laite kestää 10 vuotta ja vuodessa käyttää vaikka 100 kertaa laitetta niin sen kustannukset per kerta jäävä alle 20 senttiin, eli aika edulliset sitten kuitenkin. Pirteämmälle ololle on vaikea laittaa arvoa. Masennuslääkkeissä on aina sivuvaikutukset eli jos niitä ei tarvitse ottaa, niin se on kanssa iso säästö ja elämänlaadun parannus.

Laitettahan voi käyttää myös kesällä, Suomen kesä on aina joskus vähän harmaa ja jos ei vaikka ehdi päivällä ulos niin aurinkoakin voi saada vähän. Aurinkon valo pitää ihmisen terveenä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti