maanantai 3. tammikuuta 2022

Tekoäly

Pienelle maalle tekoälyn kehittäminen on varsin vaativa tavoite. Suomi on niin pieni ja vähäpätöinen toimija ettei suuria kannata edes haaveilla.

https://www.tek.fi/fi/palvelut-ja-edut/tutkimus/tek-tutkii-tyoelama-ja-tyosuhteet/onko-suomi-hukannut-tulevaisuuden-2021

https://verdelehti.fi/2021/12/16/onko-suomi-hukannut-tulevaisuuden/ 

Suomi olisi voinut investoida hävittäjiin käytetyt rahat tekoälyn kehittämiseen. 10 miljardilla eurolla olisi saanut aikaan jotain, ei paljoa, mutta ainakin oltaisiin voitu ostaa useampi supertietokone ja niiden välille nopeat Internet yhteydyt. Nyt kävi niin hassusti, että Suomi ei näissä Superäly peleissä ole kovinkaan vahva.

Suomessa ei ehkä oikein ymmärretä kuinka valtavat voimavarat Amerikalla ja Kiinalla on Suomeen verrattuna. Suurvaltojen voimavarat Superälyssä ovat lähes rajattomat. Kiinan Kommunistinen Puolue on samalla myös maailman Supistisin puolue. Puolue, joka katkoo ne siteet, mitkä estävät kommunismin kehittymisen Superälystä.

Nyt hallituksen pitäisi ryhdistäytyä ja julistaa Superälyhätätila. Tämä olisi vähintään yhtä tärkeää, kuin ilmastonmuutos. Superäly tulee muuttamaan kaiken. Ihan kaiken, aikuisten oikeesti ei lasten. Vai ovatko lapset tässäkin viisampia kuin ns. aikuiset.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti