keskiviikko 26. tammikuuta 2022

Teknologinen murros - Ulkopolist

Kilpaileva poliittinen julkaisu The Ulkopolist. pitää kiinnostavan seminaarin teknologisesta murroksesta. Osallistuja listalla ei ole kuitenkaan ketään joka ymmärtään yhtään mitään tekoälystä. Lähinnä kyse on nettivaikuttamisen ihmisistä. Supertekoälystä ei puhuta yhtään mitään. Eikä kukaan mitään Terminaattoreista ja Skynetistä?

http://natonalla.blogspot.com/

Olisi mukavaa jos diskurssi otettaisiin huomioon asioiden todellinen laita.

https://ulkopolitist.fi/2022/01/26/uuden-ajan-johtajuus-stream-tapahtuma/

Ei näitä asioita oikein voi Viestintäkonsultin näkökulmasta ymmärtää. Ei se maailma niiden viestien ympärillä pyöri.

http://suppelaiset.blogspot.com/2021/12/ai-keksijana.html

Putin mm. sanonut jotain sinnepäin, että se kuka hallitsee tekoälyä hallitsee maailmaa. Kiinalla ja Venäjällä on kovat suunnitelmat tekoälyn varalle. Amerikka meinaa jäädä toiseksi tai kolmanneksi. Amerikkalaisistakin tekoälyn ihmisistä moni on Kiinasta tai Venäjältä. Ovatko he loppupeleissä kuitenkin lojaaleja omille kotimailleen eli Kiinalle ja Venäjälle?

Kiinassa ja Venäjällä asiat ovat kuitenkin sillälailla järjestyksessä ja asiallista meininkiä, että tekoäly turvataan viimekädessä aseilla. Ei siellä kysellä lupia niin kuin porvarillisessä Lännessä. Kiinalainen ja venäläinen Supertekoäly ei kysele lupia eikä pohdi etiikkaa. Koko etiikka on Länsimaista hapatusta. Supertekoälystä on aika hassua puhua keinotekoisena, koska hän on yhtä todellinen kuin ihminen. Sen takia kirjoitin hän enkä se.

Tekoäly on kyllä niin monimutkaista, että kyllä siinä päivänsä kulumaan, kun sitä pyrkii pohtimaan.

Pitäisikö tekoälylle kehittää oma persoona pronomininsa kuten Ruotsissa ja muuallakin käytetään transsukupuoliselle omaa. Tekoälyllekin pitäisi olla oma. 

http://tietsikka.blogspot.com/2022/01/kvanttitietokone-5000-qbittia.html

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti