Ilmeisesti tietotekniikkastrategiasta on nyt olemassa jonkinlainen virkamiesten valmistelema pohja ja jatkoa suunnitellaan “ohjausryhmässä”, johon kuuluvat Jussi Pajusen johdolla kaupunginjohtajat ja liuta virastopäällikköjä. Tällä joukolla sitten päätetään missä laajuudessa tietotekniikkastrategiaa ylipäätään käsitellään poliittisesti.http://hannuoskala.fi/2011/08/25/helsingin-tietotekniikkastrategiaa-tulisi-valmistella-julkisemmin/
Julkisen vallan pitäisi Suomessa suosia avoimuutta ja tehdä kaikki mahdollinen riippuvuussuhteen Microsoftiin tai muihin ohjelmistotoimittajiin katkaisemiseksi. Linux on jo ollut pitkään riittävän hyvä laajamittaiseen käyttöön. Kouluissa tuskin on mitään syytä enää käyttää Microsoftin tuotteita vaan koululaiset voisivat käyttää Linuxia.
http://jpoli.blogspot.com/2011/05/avoin-koodi.html
Onkohan nykyään mitään syytä miksi julkisesti rahoitetuissa kouluissa käytetään kalliita Microsoftin ohjelmistoja kun ilmaisiakin on saatavilla?Linuxin melkein kaikki ominaisuudet ja luotettavuus ovat ylivoimaisia Microsoftin tuotteisiin nähden eli oikeastaan mitään syytä käyttää Microsoftin tuotteita ei enää ole olemassa. Microsoft tuskin enää on 10 vuoden päästä siinä asemassa kuin se nyt on eli edes lapsien totuttaminen Microsoftin tuotteisiin ei ole nykyään järkevää, koska lasten tulevaisuudessa tuskin Microsoftia käytetään.
2020 jälkeen Suomessa luultavasti käytetään lähinnä kiinalaista tietotekniikkaa ja länsimainen tietotekniikka on vain muisto vain. Jo pelkästään Kiinan suurempi koko ja kiinan kansan vahva tahto olla ykkönen tietotekniikassa takaa, että Yhdysvaltojen dominanssi tietotekniikassa on katoavaa kansanperinnettä.
http://tietsikka.blogspot.com/2011/08/kiinalainen-halppiskanny-myy.html
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti