keskiviikko 3. heinäkuuta 2013

Snowden ja totuus

Yleisesti on ollut jo pitkään tiedossa Yhdysvaltojen vakoilun laajuus. Todellisuudessa Yhdysvaltojen vakoilun laajuus on vielä paljon suurempi mitä Snowden on kertonut.
http://nwohavaintoja.blogspot.fi/2013/07/usa-suhteiden-asiantuntija-snowden_3.html

Yhdysvallat ilmeisesti haluaa Snowdenin vankilaan ja hiljennettyä. Vaikka Snowden tuskin voi paljastaa mitään mitä ei ole jo aikaisemmin tiedetty; niin Snowdenin julkiset tunnustukset ovat silti ikäviä.
http://www.verkkomedia.org/news.asp?mode=3&id=8244

Yhdysvalloilla on perustellut syyt ylläpitää maailmanlaajuista tiedusteluverkkoa, koska Yhdysvaltoihin kohdistuu todellisia uhkia monelta erisuunnalta. En usko, että lähiaikoina tulee sellaista maailmantilaa, että Yhdysvallat voisi pienentää turvallisuuskoneistoaan vaan sitä luultavasti joudutaan vielä rajusti kasvattamaan.
http://natonalla.blogspot.fi/2013/06/nato-ja-kiina.html

http://pjarvinen.blogspot.fi/2013/06/britannian-vakoilu-ei-yllata.html

http://tietsikka.blogspot.fi/2013/05/supo-vaatii-hakkerioikeuksia.html

Tällä hetkellä Yhdysvaltojen vakoilu ei juurikaan uhkaa suomalaisia siten, että suomalaisten legitiimit edut olisivat vaarassa. En näe, että terroristien tukeminen on legitiimi etu eli en sinällään ole huolissani varsinaisten terroristien ihmisoikeuksista tai oikeudesta yksityisyyteen. Käsittääkseni Guantanomo Bayssäkin pidetyt terroristit ovat siellä ainakin pääasiallisesti syystä.
http://fi.wikipedia.org/wiki/Guantanamo_Bayn_vankileiri

Iso osa ns. syyttömistä on vähintään veljeillyt terroristien kanssa ja sinällään yleisen oikeusjärjestelmän puitteissa jo pelkästään rikoksen peittely tai sen tutkinnan vaikeuttaminen on jo rikos, erityisesti tässä pitää muistaa epäiltyjen rikoksen vakavuusaste joka lähentelee joukkotuhontaa (tai on vähintään joukkotuhonnan valmistelua tai siihen rinnastettavissa olevaa toimintaa).

Terroristeihin ei mielestäni tarvitse soveltaa Geneven sopimusta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti