maanantai 25. heinäkuuta 2011

Repeääkö Amerikan velkakatto?

Yhdysvallat otti sunnuntaina jälleen yhden askeleen lähemmäs parhaan AAA-luottoluokituksensa menettämistä, kun maan poliitikot eivät löytäneet sopua maan velkakattokiistaan.

Economic Times kirjoittaa, että analyytikot uskovat edelleen viime hetken päätökseen nostaa velkakattoa, jotta USA ei ajaudu maksukyvyttömyyteen tällä viikolla. Näyttää kuitenkin epätodennäköiseltä, että Demokraatit ja Republikaanit sopisivat kululeikkauksista ja verojen korotuksista ennen ensi vuoden marraskuussa käytäviä vaaleja.
 http://www.arvopaperi.fi/uutisarkisto/usa+yha+lahempana+aaaluokituksensa+menettamista/a658357

Amerikan tulisi menettää AAA-velkaluokitus, koska se on niin pahasti velkaantunut. Hyvä velkaluokitus on vain muisto siitä ajasta jona Yhdysvallat oli todellinen suurvalta. Nyt Amerikka ei enää ole suurvalta, koska se on velkaantunut, teollisuutensa menettänyt rampa ja raivohullu suurvalta, johon ei enää luoteta eikä uskota. Amerikka on jo aikoja sitten menettänyt moraalisen johtajuutensa. Aikanaan Amerikkaa pidettiin suhteellisen eettisenä ja moraalisena johtajana mutta nyt asiat ovat toisin. Amerikalla ei ole enää kykyä toimia ihmiskunnan johtajana.
http://jpoli.blogspot.com/2011/07/maailmanpolitiikka.html

Ilmeisesti Amerikka ei kykene sopimaan poliittista velkaongelmaansa vaan ilmeisesti lopettaa ainakin väliaikaisesti velvoitteidensa täyttämisen.
http://content.usatoday.com/communities/theoval/post/2011/07/obamas-day-debt-congress-and-baseball/1Korkokannan nousu Yhdysvaltojen lainoille olisi hyvä maailmantaloudelle, koska silloin pääomaa olisi saatavilla myös muille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti