torstai 21. heinäkuuta 2011

Suomen ei tule profiloitua Islamin vastaiseen liittoumaan


Tiedämme Saudi-Arabian rahoittavan useimpia niistä madrassa-kouluista, joissa nuoria muslimeja koulutetaan käymään Pyhää sotaa länttä ja sen turmeltuneisuutta vastaan. Tiedämme, että Saudi-Arabian vankiloissa kidutetaan poliittisia vankeja ja loukataan räikeästi ihmisoikeuksia. Tiedämme, ettei Saudi-Arabiassa työskentelevillä kristityillä maahanmuuttajilla ole oikeutta harjoittaa uskontoaan, rakentaa kirkkoja tai edes tuoda maahan raamattuja. Tiedämme myös, että Saudi-Arabian kuningashuone pysyy vallassa tukeutumalla yhtäällä alkeellisen ja julman beduiinikulttuurin vääristämään islamiin, wahhabiittien lahkon oppeihin, ja toisaalla Yhdysvaltoihin.

Islamilainen maailma on hyvin iso ja vahva. Missään nimessä Suomen edun mukaista ei ole profiloitua Islamin vastaiseen liittoumaan. Islamista annetaan Suomessa aivan väärä kuva väkivaltaisena kulttuurina, mitä se ei ole itsessään. Ainut ongelma on, että Islam on expansiivinen kulttuuri kuten Kristinuskokin joten konfliktia on vaikea välttää. Myös Intialla ja Kiinalla on iso kulttuuri ja laaja valta.  


Länsimaiset arvot tuskin tulevat kulttuurien välistä konfliktia voittamaan.Kuningas Abdullahin kunniaksi pidettyjen maljapuheiden hengen olisi voinut tiivistää sanoihin: Sinä kunnioitat minun tabujani ja minä sinun. Jos kansainvälinen vuorovaikutus vastedes rajoittuu keskinäisen kunnioituksen ilmauksiin, tila vapaalle ajatustenvaihdolle katoaa olemattomiin. Islam onnistuisi siinä missä fasismi ja kommunismi epäonnistuivat: Sananvapaus häviäisi. BBC:n toimittaja sai tosin armollisen luvan esittää muutaman ’ikävän’ kysymyksen kuninkaalle ja tämän ulkoministerille, mutta päästi heidät pälkähästä tyytymällä mitäänsanomattomiin vastauksiin. Se oli säälittävä näyttö eurooppalaisen journalismin alennustilasta.

Erkki Toivanen puhuu maailmanlaajuisesta khalifaatista eli khilafaatista tai Ummahista.

Ummah on uskovaisten yhteisö. Muslimiteoreetikot eivät näe valtiota legitiiminä rakenteena vaan suhde on suoraan Allahiin ilman välittäjää. Valtio on Länsimaisen filosofian tuote eikä mitenkään universaalisti hyväksytty konstruktio.

Islam on varmasti monelle Länsimaalaiselle yllättävän hyvä vaihtoehto, koska Islam ei hyväksy valtion verotusoikeutta. Valtiotason verotus on laitonta Islamin mukaan. Suomessakin on paljon ihmisiä, jotka haluavat valtion verotuksen pois. Islam on heille oiva valinta, koska Koraani kieltää uskovaiseen kohdistuvan verotuksen. 

http://jpoli.blogspot.com/2011/07/moderni-luokkataistelu.html

http://simonelo.puheenvuoro.uusisuomi.fi/78497-perussuomalaisten-nuoret-moniavioisuus-osa-islamisaatiota

http://natonalla.blogspot.com/2011/07/kiinan-taistelurobotti-tuotanto-rajussa_08.html

http://gaddaficaptured.blogspot.com/2011/07/pystyyko-gaddafin-propaganda-pitamaan.html
Suomessa herkästi seurataan näitä Universalisteja näkemyksiä todellisuudesta, itse olen partikularistinen postmodernisti. Jotkin asiat ovat enemmän universaaleja kuin toiset mutta sosiaalinen todellisuus on kuitenkin pääasiassa partikulaarista. Universaalit totuudet mahdollistivat läpimurrot fysiikassa ja matematiikassa mutta samalla ne tappoivat Länneltä kyvyn ymmärtää partikulaarista todellisuutta. 
http://oneallah.weebly.com/


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti