tiistai 5. heinäkuuta 2011

Tarvitseeko Suomi maahanmuuttoa?

Poliittisesti ja taloudellisesti mielenkiintoinen kysymys on, että tarvitseeko Suomi maahanmuuttoa? Vastaus kysymykseen ei ole yksinkertainen ja riippuu monesta asiasta. Iso kysymys on, että kenen etua maahanmuutto ajaa. Ainakin joillekin suurpääoman edustajille ja rakennusurakoitsijoille maahanmuutto on taloudellisesti edullista, koska se lisää kysyntää asunnoille ja kauppakeskuksille.

Köyhille ja syrjäytyneille maahanmuutto ei välttämättä ole kovin edullista, koska maahanmuutto taas lisää kilpailua köyhien tarvitsemista tuotannontekijöistä (kuten asunto, tila jne) ja koventaa kilpailua köyhille mahdollisista työpaikoista. Tämä lienee eräs syy miksi Persujen kannattajat ovat suhteellisen vähäosaista porukkaa mutteivät kuitenkaan pääasiassa Suomen köyhälistöä. Köyhälistö ei käsittääkseni juurikaan äänestä eikä ole poliittisesti aktiivista.

Maahanmuuton vaikutus siis on pitkälti luokka-asemasta riippuva ja sen edullisuus tai haitallisuus vaihtelee suuresti. Varakkaammalle väestön osalle maahanmuutosta ei juurikaan ole haittaa ja siitä voi olla jopa taloudellista etua edullisen työvoiman saatavuuden johdosta. Lisäksi maahanmuutto luo uusia sijoitusmahdollisuuksia ja suurentaa talouskasvun potentiaalia. Raaka-aineiden hinnan nousu hyödyttää suhteellisesti enemmän vaurasta väestön osaa, koska se omistaa valtaosan kiinteästä omaisuudesta.
http://maalaisjarki.blogspot.com/2011/06/ajankohtainen-kakkonen.html

http://vasarahammer.blogspot.com/2011/06/postmoderni-demlakraatti.htmlPerinteiselle kansallisvaltiolle kasvava väestö on mahdollistanut suuremman kansainvälisen vaikutusvallan, koska työntekijöitä ja sotilaita on enemmän.
http://natonalla.blogspot.com/2011/06/afganistanin-sota-robotisoituu.html

Nykyään väestö ei enää tuo samanlaista etua, koska armeijat ovat robotisoitumassa ja sama koskee teollisuutta. Raaka-aineet, ruoka, vesi ovat loppumassa ja herkästi suurempi väestö on vain kustannus eikä se välttämättä tuota yhtään enempää kuin pienempi.Maahanmuuton edullisuutta korostavat näkemykset yleensä myös ihannoivat talouskasvua. Nopea talouskasvu tarvitsee kuitenkin rajusti myös raaka-aineita ja muita resursseja. Resurssiniukassa maailmassa väestönkasvu ei luo pelkästään hyvinvointia vaan voi tarkoittaa helposti elintason romahtamista.

Kuka nyt Saksaan haluaisi integroitua? Hapankaali on lähes syömäkelvotonta. Saksalaiset itsekin syövät lähinnä Kebabia.
http://www.kebabille.com/Suomessahan ei edes hyväksytä valtiovallan taholta ns. kanta-Suomalaisten keskuudessa olevaa monikulttuurisuutta ja erilaista ajattelua. Valtiovalta on Suomessa aina terrorisoinut ja yrittänyt hiljentää erilaisuutta. Tässä mielessä ulkomaalaisten multikulttuurisuuden ihannointi on hassua, koska jo täällä asuvienkaan omaleimaista kulttuuria ei ole hyväksytty vaan se on yritetty monin eri tavoin pakkotoimenpiteiden avulla yhdenmukaistaa rankkaa väkivaltaa ja syrjintää hyväksi käyttäen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti