torstai 7. heinäkuuta 2011

Suomalainen NATO keskustelu

Suomalaisessa kansalaistasolla käytävä Nato-keskustelu omaa yhden suurimmista foliohattuvarannoista. Pienellä googlauksella voi löytää helpostikin viittauksia mitä mielenkiintoisimpiin ja värikkäimpiin argumentteihin, erityisesti jäsenyyttä vastaan olevien nettikansalaisten kannanotoissa. Keskustelufoorumeille kerääntyvät internetin eksentriset alumiinisella päänlämmittimellä varustetut totuuden sanansaattajat ovat kuvanneet järjestöä mm. uuden maailmajärjestyksen airueeksi, “sodanpuolustajaksi” ja terroristijärjestöksi. On todennäköistä – ja erittäin suotavaa – että villeimpien Nato-väitteiden taustalla ei kuitenkaan ole pahasti vääristynyt todellisuudentaju, vaan vahva ideologinen vakaumus, joka manifestoituu anonyymin nettitoiminnan kautta aavistuksen kärjistyneesti.
http://ulkopolitist.wordpress.com/2011/07/06/anonymiteetti-ja-alumiinipaahineet-anti-natotuksen-ytimessa/

Sunnuntaistrategisti etsii "faktoja" NATO keskusteluun. Sunnuntaistrategisti ei ilmeisesti pidä faktana, että "NATO on sotaa käyvä sotilasliitto". Ilmeisesti sekä Libyassa että Afganistanissa tiputetaan taivaalta rauhan ruusuja. Suurin osa Libyalaisista on Muslimeja (96%) eli ainakin pommien alla on todennäköisesti muslimeja.
http://www.wolframalpha.com/input/?i=libya Tietysti voidaan keskustella siitä käydäänkö sotaa itse Islamia vastaan Ristiretkien hengessä vai missä.
http://www.wolframalpha.com/input/?i=crusade

http://www.wolframalpha.com/input/?i=Saladin&lk=1&a=ClashPrefs_*Person.Saladin-
Nouseeko Arabien keskuudesta uusi Saladin jää nähtäväksi?

Itse kyllä pitäisin vaikeana olla näkemättä nykyisiä sotia osana laajempaa historiallista jatkumoa. Ehkä Sunnuntaistrategisti on nukkunut historian tunnilla tai sitten Googlen hakukone on jäänyt vähälle käytölle?
http://jtalous.blogspot.com/2011/07/paattyyko-amerikan-taru.html

http://lampuri.fi/wp/?p=71

http://nationalinterest.org/commentary/everything-lose-libya-5524

http://khadijateri.blogspot.com/

http://nato-libya.blogspot.com/2011/06/nato-bombed-grocery-store-in-alberega.html

http://richard-wilson.blogspot.com/2011/07/libyan-investment-authority.html


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti