tiistai 2. elokuuta 2011

Harhautus Islamissa

Vaaran aikoina muslimien velvollisuus on salata uskonsa ja tarkoitusperänsä. Jihadin tavoin tämä käytäntö nimeltä taqiya (arab. 'tarkoituksen pyhittämä petollisuus', ’mukautuminen’) kuuluu kiinteänä osana islamiin, ja sitä harjoitetaan alueilla, joissa muslimit eivät ole vielä tarpeeksi vahvoja noustakseen valtaan (esim. Euroopassa). Islamilaisen maailman sisällä menetelmää joutuvat käyttämään erityisesti shiialaiset (n. 10 % kaikista muslimeista) suojautuakseen sunnalaisten vainoilta alueilla, missä he ovat vähemmistönä, kuten Pakistanissa ja Afganistanissa.
http://euroopan-tulevaisuus-islam.blogspot.com/2006/02/petollisuus.html

http://madonluvut.wordpress.com/2011/07/26/lurpskahoo/
Harhautus on kaiken sotastrategian perusta. Tietyissä piireissä Koraanin järkeviä ohjeita pidetään jotenkin poikkeuksellisen petollisina ja viekkaina vaikka ne ovat vain järkeviä strategisia ohjeita uskovaisille.
http://www.redcounty.com/content/beware-taqiyya-%E2%80%9Cmoderate%E2%80%9D-muslims

Varsinaisesti JPOLI ei ole strategia sivusto mutta koska poliittinen strategia on kuitenkin politiikkaa ja harhautus on poliitikassa keskeistä, lienee harhautuksen käsittely paikallaan.
http://natonalla.blogspot.com/2011/07/naamiointi.html

Kaikkien strategioiden perusta tulee olla harhautuksessa. Pitkä kokemus on osoittanut, että käytännössä kaikki onnistuneet strategiat kilpailullisissa olosuhteissa tarvitsevat ainakin jonkun verran harhautusta onnistuakseen. Koraani on realistisen strategian oppikirja ja silloin harhautuksen tulee olla keskeisellä sijalla. Jos ei ole kilpailua (ja sellainen tilanne on harvinainen), harhautusta ei tarvita ja se on jopa haitallista mutta muuten todellisia tarkoitusperiä, ajoituksia jne pitää parhaan kykynsä mukaan hämärtää.
http://somethingsurprising.blogspot.com/2011/07/taqiyya-lying-for-islam.html

Nykyään juridinen järjestelmä Länsimaissa pitkälti kieltää harhautuksen käytön liiketoimintastrategioissa ainakin sen vahvassa muodossa mutta aina ei näin ole ollut Länsimaissakaan. Verottajaa ei esim. saa harhauttaa laillisesti. Toisaalta Länsimaissakin jotkut harhautuksen muodot ovat laillisia. Tieteessä on korostettu, että ei saa harhauttaa tarkoituksellisesti mutta ihmiselle ei voi käytännössä kertoa kuitenkaan kaikkea.
http://jpoli.blogspot.com/2011/08/robottimaahanmuutto.html

2 kommenttia:

  1. Muslimit ovat juuri niin kauan kaiken ymmärtäviä ja joviaaleja, kunnes heidän määränsä ylittää sen alueen määtän jossa 'ne' ovat. Kuinka saatanan sinisilmäisiä ihmiset voivat olla?!!

    VastaaPoista
  2. Muslimit on viisaita ja heillä on länsimaisia pidempi aikajänne ajattelussa.

    VastaaPoista